×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Burgerové housky  z bramborového těsta

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Burgerové housky z bramborového těsta

Co budete potřebovat

200 g vařených brambor
30 g droždí
300 ml plnotučného mléka
315 g hladké pšeničné mouky + na posypání
250 g chlebové mouky
40 g krystalového cukru
1 vejce
85 g másla o pokojové teplotě
špetka soli
K dokončení:
1 vejce
čerstvý tymián
mořská sůl
sezamová semínka

Jak na to?

Nejdříve připravte kvásek. Smíchejte ⅓ mléka o pokojové teplotě s jednou lžící cukru a hladké pšeničné mouky. Lehce promíchejte a a přidejte na menší kousky nadrobené droždí. Kvásek nechte vzejít na teplém místě. Bude to trvat cca 10-15 minut.

Do mísy vsypte obě mouky, zbytek cukru a špetku soli. Promíchejte a přidejte na jemno nastrouhané brambory, vejce, máslo o pokojové teplotě, zbylé mléko a kvásek. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 60 minut na teplém místě.

Vykynuté těsto přemístěte na pomoučněný vál a rozdělte ho na 12 stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujte kulaté housky.

Housky přemístěte na plech vyloženým pečícím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
Troubu rozpalte na 180°C.

Každou housku pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte buď sezamem nebo mořskou solí a tymiánem. Pečte 15 minut do zezlátnutí a pak nechte vychladnout na mřížce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Burgerové housky z bramborového těsta

Hlavní chod Snadné Grilování
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

200 g vařených brambor
30 g droždí
300 ml plnotučného mléka
315 g hladké pšeničné mouky + na posypání
250 g chlebové mouky
40 g krystalového cukru
1 vejce
85 g másla o pokojové teplotě
špetka soli
K dokončení:
1 vejce
čerstvý tymián
mořská sůl
sezamová semínka

Jak na to?

Nejdříve připravte kvásek. Smíchejte ⅓ mléka o pokojové teplotě s jednou lžící cukru a hladké pšeničné mouky. Lehce promíchejte a a přidejte na menší kousky nadrobené droždí. Kvásek nechte vzejít na teplém místě. Bude to trvat cca 10-15 minut.

Do mísy vsypte obě mouky, zbytek cukru a špetku soli. Promíchejte a přidejte na jemno nastrouhané brambory, vejce, máslo o pokojové teplotě, zbylé mléko a kvásek. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 60 minut na teplém místě.

Vykynuté těsto přemístěte na pomoučněný vál a rozdělte ho na 12 stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujte kulaté housky.

Housky přemístěte na plech vyloženým pečícím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
Troubu rozpalte na 180°C.

Každou housku pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte buď sezamem nebo mořskou solí a tymiánem. Pečte 15 minut do zezlátnutí a pak nechte vychladnout na mřížce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat