Albert logo
  • Tažený zámecký závin s jablky

Tažený zámecký závin s jablky

Klasika, která nikdy neomrzí to je jablečný štrúdl z taženého těsta. Jestli existuje dezert, který voní domovem, pak je to právě jablečný závin z taženého těsta. Jablkový štrúdl v zámeckém stylu spojuje jemnost máslového těsta s vůní skořice, rozinek a šťavnatých jablek. Tento recept na jabečný štrůdl je ideální pro slavnostní chvíle i obyčejné víkendové pečení – výsledek vás odmění křehkou strukturou a bohatou chutí, která připomíná tradiční cukrářské umění.
Tažený zámecký závin s jablky
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 90 g
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Voda 5 plž
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá
  • Jablko 12 ks
  • Rozinky 60 g
  • Strouhanka 40 g
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 90 g
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Voda 5 plž
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá
  • Jablko 12 ks
  • Rozinky 60 g
  • Strouhanka 40 g
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.