Albert logo
  • Tažený zámecký závin s jablky

Tažený zámecký závin s jablky

Klasika, která nikdy neomrzí to je jablečný štrúdl z taženého těsta. Jestli existuje dezert, který voní domovem, pak je to právě jablečný závin z taženého těsta. Jablkový štrúdl v zámeckém stylu spojuje jemnost máslového těsta s vůní skořice, rozinek a šťavnatých jablek. Tento recept na jabečný štrůdl je ideální pro slavnostní chvíle i obyčejné víkendové pečení – výsledek vás odmění křehkou strukturou a bohatou chutí, která připomíná tradiční cukrářské umění.
Tažený zámecký závin s jablky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 90 g
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Voda 5 plž
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá
  • Jablko 12 ks
  • Rozinky 60 g
  • Strouhanka 40 g
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 450 g
  • Sůl
  • Cukr moučkový 90 g
  • Kvasný ocet 2 plž
  • Voda 5 plž
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá
  • Jablko 12 ks
  • Rozinky 60 g
  • Strouhanka 40 g

Příprava

  1. 1
    Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte 90 g rozpuštěného másla, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto.
  2. 2
    To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé.
  3. 3
    Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte částí zbylého rozpuštěného másla a zaviňte do štrúdlu.
  4. 4
    Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.
  1. 1
    Hladkou mouku vsypte do mísy, smíchejte se solí a cukrem, pak přidejte 90 g rozpuštěného másla, vajíčka, teplou vodu, ocet a zpracujte na hladké těsto.
  2. 2
    To rozdělte na čtyři díly, lehce poprašte moukou, dejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte nad hrncem s teplou vodou půl hodiny odpočinout. Těsto musí zůstat vlahé.
  3. 3
    Z každého dílu vyválejte tenkou placku, potřete ji vždy rozpuštěným máslem a poklaďte plátky jablek, posypte cukrem se skořicí, osmaženou strouhankou a rozinkami. To celé ještě pokapejte částí zbylého rozpuštěného másla a zaviňte do štrúdlu.
  4. 4
    Opět potřete máslem a pečte při 180 °C dorůžova, tedy zhruba 30 až 40 minut. Po upečení znovu potřete máslem a nakrájejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 49 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 6 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 20 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 49 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.