Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Burger s tvarůžky a trhaným vepřovým masem

Burger s tvarůžky a trhaným vepřovým masem

Ingredience

1 kg vepřové plece bez kosti
sůl
pepř
200 g BBQ omáčky
100 ml vody
4 hamburgerové housky
50 g Olomouckých tvarůžků
1 rajče
2 listy ledového salátu
2 kyselé okurky
1 červená cibule

Postup přípravy

1. Vepřové maso osušte papírovou utěrkou a rozdělte na 2 kusy. Osolte a opepřete. Oba kusy promažte 100 g BBQ omáčky. Takto připravené maso nechte marinovat v pekáčku do druhého dne.

2. Maso v pekáčku podlijte vodou, zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 2 hodin. Pak sundejte alobal a dopékejte další 1 hodinu. Maso průběžně otáčejte a podlévejte. Upečené maso v pekáči natrhejte vidličkou po vláknech a smíchejte s výpekem.

3. Hamburgerové housky rozkrojte napůl. Tvarůžky nakrájejte na plátky a položte zevnitř na horní poloviny housky. Housky dejte rozpéct na 4 minuty do trouby pod gril.

4. Spodní polovinu rozpečených housek potřete zbylou BBQ omáčkou a poklaďte je listy omytého salátu.

5. Na salát vrstvěte podélně na plátky nakrájené okurky, očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka a rozebranou na jednotlivé kroužky a omyté, na plátky nakrájené rajče. Navrch rozdělte trhané maso, celý burger přiklopte horní houskou s rozpečenými tvarůžky a podávejte.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty