Burger s tvarůžky a trhaným vepřovým masem
Ingredience
1 kg | vepřové plece bez kosti |
sůl | |
pepř | |
200 g | BBQ omáčky |
100 ml | vody |
4 | hamburgerové housky |
50 g | Olomouckých tvarůžků |
1 | rajče |
2 | listy ledového salátu |
2 | kyselé okurky |
1 | červená cibule |
Postup přípravy
1. Vepřové maso osušte papírovou utěrkou a rozdělte na 2 kusy. Osolte a opepřete. Oba kusy promažte 100 g BBQ omáčky. Takto připravené maso nechte marinovat v pekáčku do druhého dne.
2. Maso v pekáčku podlijte vodou, zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 2 hodin. Pak sundejte alobal a dopékejte další 1 hodinu. Maso průběžně otáčejte a podlévejte. Upečené maso v pekáči natrhejte vidličkou po vláknech a smíchejte s výpekem.
3. Hamburgerové housky rozkrojte napůl. Tvarůžky nakrájejte na plátky a položte zevnitř na horní poloviny housky. Housky dejte rozpéct na 4 minuty do trouby pod gril.
4. Spodní polovinu rozpečených housek potřete zbylou BBQ omáčkou a poklaďte je listy omytého salátu.
5. Na salát vrstvěte podélně na plátky nakrájené okurky, očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka a rozebranou na jednotlivé kroužky a omyté, na plátky nakrájené rajče. Navrch rozdělte trhané maso, celý burger přiklopte horní houskou s rozpečenými tvarůžky a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY