Bún bò nam bô
Ingredience
400 g | hovězího zadního bez kosti |
4 | lžíce rybí omáčky |
sůl, pepř | |
3 | stroužky česneku |
1 | lžíce rostlinného oleje |
1 | hrst mungo klíčků |
1 | mrkev |
1/2 | okurky |
1 | hrst čerstvého koriandru |
150 g | nesolených arašídů |
1 | balení nudlí bún |
1 | limeta |
30 g | třtinového cukru |
1/2 | chilli papričky |
Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na co nejtenčí plátky, přidejte 2 lžíce rybí omáčky, špetku soli a pepře, najemno nasekané 2 stroužky česneku a lžíci oleje. Nechte asi hodinu odležet.
2. Připravte si všechnu zeleninu nakrájenou na tenké nudličky, klíčky a nasekané bylinky. Arašídy opražte nasucho na pánvi a rozdrťte nahrubo v hmoždíři nebo válečkem.
3. Nudle bún uvařte dle návodu na obalu a propláchněte následně studenou vodou, aby se nelepily.
4. Na rozpálené pánvi zprudka orestujte naložené maso a případně ještě dochuťte.
5. Na zálivku smíchejte horkou vodu, 2 lžíce rybí omáčky, šťávu z 1 limety, cukr, 1/2 nasekané chilli papričky a nasekaný stroužek česneku.
6. Do velké mísy vložte nudle, zeleninu, mungo klíčky, bylinky, maso a vše zalijte zálivkou. Na závěr posypte arašídy.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY