Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Lahodná buchta papoušek

Lahodná buchta papoušek

Buchta papoušek získala svůj exotický název podle strakaté barvy, kterou tento výtečný dezert má díky kombinaci různých příchutí pudinku.

Co budete potřebovat na buchtu papoušek

5 vajec + 1 Hera
300 g cukru
300 g polohrubé mouky + na vysypání
1 smetana ke šlehání
1 sáček vanilkového cukru
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
3 sáčky pudinkového prášku, každý s jinou příchutí

Jak udělat buchtu papoušek zdravější

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek

Recept jak na buchtu papoušek

  1. Ze všech vajec, jedné kostky Hery, 300 g cukru, 300 g polohrubé mouky, kelímku smetany ke šlehání, 1 vanilkového cukru a 1 kypřicího prášku vymíchejte těsto. Mělo by mít řidší konzistenci a ze lžíce pomalu stékat. Rozdělte jej do 3 polévkových misek a do každé misky vsypte 1 druh pudinku.
  2. Rozehřejte troubu na 180 °C. Plech vymažte trochou tuku a vysypte dvěma lžícemi polohrubé mouky.
  3. Aby byl efekt hezky barevný, nabírejte menší naběračkou z každé misky zvlášť a přilévejte na připravený plech.
  4. Připravený plech s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut. Hotovou buchtu nechte vychladnout. Na řezu by měly být vidět všechny tři různé barvy. Buchta papoušek potěší na každém svátečním stole, babičky i vnoučata.
Pomohl vám recept?
110hodnocení4

Co byste o buchtě papoušek měli vědět

Pokud v buchtě nahradíte část cukru čekankovým sirupem, zvýšíte denní příjem vlákniny. Ta může mít pozitivní vliv na redukci hmotnosti, ale i složení střevního mikrobiomu.

Další videorecepty