
Lahodná buchta Margot s rumem a kokosem
Dopřejte si sladké pokušení s lahodnými řezy Margot, které vás svou kokosovou vůní zanesou v myšlenkách na slunnou pláž.

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Ingredience
Složení 10 porcí
- Máslo 155 g
- Smetana na vaření 2 plž
- Cukr krupicový 200 g
- Cukr vanilkový 1 ks
- Vejce 2 ks
- Mléko 300 ml
- Margot 200 g
- Čokoláda na vaření 100 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Mouka polohrubá 400 g
- Rum 1 člž
- Kakao 2 člž
- Kokos strouhaný 2 hrs.
- Máslo 155 g
- Smetana na vaření 2 plž
- Cukr krupicový 200 g
- Cukr vanilkový 1 ks
- Vejce 2 ks
- Mléko 300 ml
- Margot 200 g
- Čokoláda na vaření 100 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Mouka polohrubá 400 g
- Rum 1 člž
- Kakao 2 člž
- Kokos strouhaný 2 hrs.
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 170 °C. V míse ušlehejte metličkou 200 g krupicového cukru s 1 sáčkem vanilkového cukru a 2 vejci. Do směsi přidejte 125 g rozpuštěného a vychladlého másla a 300 ml mléka.
- 2Ve druhé míse smíchejte 400 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva a nakonec vsypte 200 g nahrubo nastrouhané tyčinky Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby péct na 40 minut. Upečenou buchtu z trouby vytáhněte a nechte vychladnout.
- 3Během chladnutí si připravte hrnec na vodní lázeň. Dejte do něj trochu vody a přiveďte ji k varu. Na hrnec položte nerezovou nebo skleněnou misku a přidejte do ní 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla (cca 30g), 2 lžíce smetany, 2 lžičky kakaa a lžičku rumu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí do hladké konzistence.
- 4Ještě horkou polevou potřete vychladlou buchtu. Na závěr rovnoměrně posypte 2 hrstmi strouhaného kokosu. Ideální dezert na víkend je hotový. Ať vám chutná.
- 1Troubu předehřejte na 170 °C. V míse ušlehejte metličkou 200 g krupicového cukru s 1 sáčkem vanilkového cukru a 2 vejci. Do směsi přidejte 125 g rozpuštěného a vychladlého másla a 300 ml mléka.
- 2Ve druhé míse smíchejte 400 g polohrubé mouky s 1 práškem do pečiva a nakonec vsypte 200 g nahrubo nastrouhané tyčinky Margot. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby péct na 40 minut. Upečenou buchtu z trouby vytáhněte a nechte vychladnout.
- 3Během chladnutí si připravte hrnec na vodní lázeň. Dejte do něj trochu vody a přiveďte ji k varu. Na hrnec položte nerezovou nebo skleněnou misku a přidejte do ní 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla (cca 30g), 2 lžíce smetany, 2 lžičky kakaa a lžičku rumu. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí do hladké konzistence.
- 4Ještě horkou polevou potřete vychladlou buchtu. Na závěr rovnoměrně posypte 2 hrstmi strouhaného kokosu. Ideální dezert na víkend je hotový. Ať vám chutná.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o kokosu měli vědět Kokosový ořech řadíme mezi ovoce. Je bohatým zdrojem vápníku. Ve strouhaném kokosu najdeme velké množství vlákniny, které může pozitivně ovlivňovat činnost střev.Jak udělat buchtu Margot zdravější Snižte množství cukru v receptu. Polohrubou mouku můžete nahradit mouku celozrnnou špaldovou. Na polevu vybírejte kvalitní čokoládu. Místo vanilkového cukru použijte vydlabaný vanilkový lusk.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.