
Bůček pečený v bourbonu

Náročné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Černé pivo 375 ml
- Voda 500 ml
- Bourbon 250 ml
- Cukr třtinový 525 g
- Česnek 10 strouž.
- Med 350 g
- Skořice celá 2 ks
- Bobkový list 4 ks
- Vepřový bůček 2,5 kg
- Černé pivo 375 ml
- Voda 500 ml
- Bourbon 250 ml
- Cukr třtinový 525 g
- Česnek 10 strouž.
- Med 350 g
- Skořice celá 2 ks
- Bobkový list 4 ks
- Vepřový bůček 2,5 kg
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Do středně velkého hrnce nalijte bourbon, 250 ml piva (zbytek si zatím uschovejte), 500 ml vody, cukr, česnek, med, přidejte skořici a bobkové listy a vše přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání, dokud směs částečně nezhoustne.
- 3Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáčku, přelijte přes něj vzniklou marinádu, přetáhněte alobalem a pečte 3,5 hodiny.
- 4Pak bůček opatrně obraťte, přilijte zbytek piva a pečte další půlhodinu. Bůček podávejte přelitý vypečenou šťávou.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Do středně velkého hrnce nalijte bourbon, 250 ml piva (zbytek si zatím uschovejte), 500 ml vody, cukr, česnek, med, přidejte skořici a bobkové listy a vše přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání, dokud směs částečně nezhoustne.
- 3Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáčku, přelijte přes něj vzniklou marinádu, přetáhněte alobalem a pečte 3,5 hodiny.
- 4Pak bůček opatrně obraťte, přilijte zbytek piva a pečte další půlhodinu. Bůček podávejte přelitý vypečenou šťávou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.