Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Brusketa s koprovým pestem

Brusketa s koprovým pestem

Ingredience

6 plátků chleba
olivový olej + na pomazání chlebů a špízů
600 g cherry rajčátek
250 g mozzarelly
NA KOPROVÉ PESTO
hrst koprových výhonků
hrst bazalkových lístků
1 lžíce pažitky, nasekané
20 g parmazánu, nastrouhaného najemno
80 ml extra panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

Rozehřeju grilovací pánev nebo venkovní gril. Než se rozehřeje, připravím si pesto. Kopr, bazalku, pažitku, parmazán, olivový olej, sůl a pepř umixuju najemno.
Každý plátek chleba z obou stran lehce pomažu olivovým olejem a opeču dokřupava. Trvá to asi minutu z každé strany.
Cherry rajčátka navléknu na grilovací jehlu, lehce pomažu olivovým olejem a opékám, až jsou puchýřkaté a hodně opečené.
Chleby pokladu natrhanou mozzarellou, ozdobím rajčátky a koprovým pestem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty