
Brusketa s koprovým pestem
Ingredience
6 | plátků chleba |
olivový olej + na pomazání chlebů a špízů | |
600 g | cherry rajčátek |
250 g | mozzarelly |
NA KOPROVÉ PESTO | |
hrst koprových výhonků | |
hrst bazalkových lístků | |
1 | lžíce pažitky, nasekané |
20 g | parmazánu, nastrouhaného najemno |
80 ml | extra panenského olivového oleje |
sůl a čerstvě mletý pepř |
Postup přípravy
Rozehřeju grilovací pánev nebo venkovní gril. Než se rozehřeje, připravím si pesto. Kopr, bazalku, pažitku, parmazán, olivový olej, sůl a pepř umixuju najemno.
Každý plátek chleba z obou stran lehce pomažu olivovým olejem a opeču dokřupava. Trvá to asi minutu z každé strany.
Cherry rajčátka navléknu na grilovací jehlu, lehce pomažu olivovým olejem a opékám, až jsou puchýřkaté a hodně opečené.
Chleby pokladu natrhanou mozzarellou, ozdobím rajčátky a koprovým pestem.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod