Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Brie les chateaux de france v listovém těstě

Brie les chateaux de france v listovém těstě

BRIE LES CHATEAUX DE FRANCE pochází ze západní Francie z oblasti Normandie. Jedná se o měkký sýr s bílou plísní na povrchu, vyráběný z mléka volně se pasoucích krav. Při ochutnání zjistíte, jak velmi jemnou a delikátní chuť má.

Ingredience

3 střední cibule
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balsamikového octa
sůl, pepř
1 lžička sušeného tymiánu
300 g listového těsta
400 g Brie Les Chateaux de France
1 vejce

Postup přípravy

1. Oloupané cibule nakrájejte na větší kostky a na pánvi na rozpáleném olivovém oleji smažte dozlatova. Zasypte cukrem, nechte zkaramelizovat, zalijte balsamikem, přidejte sůl, pepř, tymián a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.

2. Těsto rozválejte a vykrojte 2 větší kruhy o průměru 25 cm. Sýr Brie Les Chateaux de France rozkrájejte na kostky. Do středu každého kruhu položte 200 g sýra a posypte karamelizovanou cibulí.

3. Aby vznikl tvar měšce, přeložte kraje těsta jemně přes sýr. Při překrývání tvořte pravidelné záhyby a postupně je spojte přimáčknutím k sobě. Před pečením potřete těsto rozšlehaným vejcem.

4. Pečte na 180 °C po dobu 20 minut. Podávejte hned po vytažení z trouby.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty