
Brie les chateaux de france v listovém těstě
BRIE LES CHATEAUX DE FRANCE pochází ze západní Francie z oblasti Normandie. Jedná se o měkký sýr s bílou plísní na povrchu, vyráběný z mléka volně se pasoucích krav. Při ochutnání zjistíte, jak velmi jemnou a delikátní chuť má.
Postup přípravy
1. Oloupané cibule nakrájejte na větší kostky a na pánvi na rozpáleném olivovém oleji smažte dozlatova. Zasypte cukrem, nechte zkaramelizovat, zalijte balsamikem, přidejte sůl, pepř, tymián a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
2. Těsto rozválejte a vykrojte 2 větší kruhy o průměru 25 cm. Sýr Brie Les Chateaux de France rozkrájejte na kostky. Do středu každého kruhu položte 200 g sýra a posypte karamelizovanou cibulí.
3. Aby vznikl tvar měšce, přeložte kraje těsta jemně přes sýr. Při překrývání tvořte pravidelné záhyby a postupně je spojte přimáčknutím k sobě. Před pečením potřete těsto rozšlehaným vejcem.
4. Pečte na 180 °C po dobu 20 minut. Podávejte hned po vytažení z trouby.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod