Brie les chateaux de france v listovém těstě
Ingredience
3 | střední cibule |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce třtinového cukru |
2 | lžíce balsamikového octa |
sůl, pepř | |
1 | lžička sušeného tymiánu |
300 g | listového těsta |
400 g | Brie Les Chateaux de France |
1 | vejce |
Postup přípravy
1. Oloupané cibule nakrájejte na větší kostky a na pánvi na rozpáleném olivovém oleji smažte dozlatova. Zasypte cukrem, nechte zkaramelizovat, zalijte balsamikem, přidejte sůl, pepř, tymián a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
2. Těsto rozválejte a vykrojte 2 větší kruhy o průměru 25 cm. Sýr Brie Les Chateaux de France rozkrájejte na kostky. Do středu každého kruhu položte 200 g sýra a posypte karamelizovanou cibulí.
3. Aby vznikl tvar měšce, přeložte kraje těsta jemně přes sýr. Při překrývání tvořte pravidelné záhyby a postupně je spojte přimáčknutím k sobě. Před pečením potřete těsto rozšlehaným vejcem.
4. Pečte na 180 °C po dobu 20 minut. Podávejte hned po vytažení z trouby.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY