
Burger s kuřecím masem, houbami a česnekovou omáčkou

Snadné
31-45 minut
4/5
Grilování
Ingredience
Složení 4 porce
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Olej olivový 2 plž
- Žampiony portobello 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Slanina plátková 6 plát.
- Česnek 2 strouž.
- Smetana ke šlehání 6 plž
- Špenát čerstvý 25 g
- Cheddar strouhaný 100 g
- Kuřecí prsní řízky 2 ks
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Olej olivový 2 plž
- Žampiony portobello 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Slanina plátková 6 plát.
- Česnek 2 strouž.
- Smetana ke šlehání 6 plž
- Špenát čerstvý 25 g
- Cheddar strouhaný 100 g
- Kuřecí prsní řízky 2 ks
Příprava
- 1Rozpalte dvě pánve. Do jedné vlijte 1 a ½ lžíce oleje, do druhé ½ lžíce. Houby osolte a opepřete a vhoďte je do první pánve, ve druhé vypečte dozlatova a dokřupava slaninu. Polovinu opečených hub a slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
- 2Rozpůlené housky opečte trochu na grilu. Pak je rozkrojenou stranou položte do pánve, kde se opékala slanina a nechte je chvilku péct dozlatova. Pak je dejte na talíř.
- 3Ke zbývajícím houbám v pánvi přidejte česnek, snižte plamen a chvilku opékejte, pak přidejte smetanu a sýr a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublávat a začněte připravovat burgery.
- 4Na housky rozdělte špenátové lístky, opečené houby a plátky kuřete. Přelijte smetanovou houbovou omáčkou a navrch rozdělte opečenou slaninu. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.
- 1Rozpalte dvě pánve. Do jedné vlijte 1 a ½ lžíce oleje, do druhé ½ lžíce. Houby osolte a opepřete a vhoďte je do první pánve, ve druhé vypečte dozlatova a dokřupava slaninu. Polovinu opečených hub a slaninu odložte na talíř a udržujte v teple.
- 2Rozpůlené housky opečte trochu na grilu. Pak je rozkrojenou stranou položte do pánve, kde se opékala slanina a nechte je chvilku péct dozlatova. Pak je dejte na talíř.
- 3Ke zbývajícím houbám v pánvi přidejte česnek, snižte plamen a chvilku opékejte, pak přidejte smetanu a sýr a přiveďte k mírnému varu. Nechte probublávat a začněte připravovat burgery.
- 4Na housky rozdělte špenátové lístky, opečené houby a plátky kuřete. Přelijte smetanovou houbovou omáčkou a navrch rozdělte opečenou slaninu. Přiklopte horní polovinou housky a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.