Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1–2 palice česneku
1 lžíce olivového oleje + na zakápnutí česneku
600 g malých brambor AQ
sůl s 12 bylinkami ABio
pár snítek tymiánu AQ
hrst hladkolisté petrželky
150 g másla, rozpuštěného
1 vanička polotučného tvarohu AQ

Postup přípravy

Celé palice česneku pokapejte olivovým olejem a pak každou samostatně zabalte do alobalu a dejte na třicet minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Brambory omyjte, vydrhnete kartáčkem a dejte vařit do osolené vroucí vody. Sceďte, nechte okapat, zchladnout a pak je pokrájejte na půlky. V pánvi rozpalte olej a opečte na něm brambory. Když začnou zlátnout, posypte je solí, přidejte tymián a petrželku a krátce prohřejte. Rozdělte na talíře, přidejte stroužky pečeného česneku, přelijte máslem a navrch dejte tvaroh.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty