Bramborový salát s jablky a houbami
Ingredience
1 kg | brambor typu A |
sůl | |
2 | mrkve |
1 | petržel |
1 | celer |
1 | lžička octa |
150 g | červené cibule |
2 | jablka |
150 g | nakládaných okurek |
200 g | tvrdého sýra |
150 g | sterilovaného zeleného hrášku |
250 g | směsi hub ve sladkokyselém nálevu |
225 ml | majonézy |
1 | lžička hořčice |
pepř |
Postup přípravy
1. Den předem omyjte brambory a uvařte je i se slupkou v osolené vodě doměkka. Druhý den je oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte do mísy.
2. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na stejně velké kusy a vařte ve slané vodě doměkka. Ke konci varu přidejte lžičku octa nebo citronové šťávy, abyste zachovali barvu a křupavost. Zeleninu slijte, vychladlou ji nakrájejte na kostičky a přidejte k bramborám.
3. Oloupanou červenou cibuli nakrájejte najemno. Jablka zbavená jádřinců, okurky a sýr nakrájejte na kostičky a přidejte do mísy.
4. Ke směsi přidejte hrášek, houby, majonézu, hořčici, 1 lžičku soli, špetku pepře a promíchejte.
5. Salát překryjte potravinářskou fólií a uložte v chladničce, nejlépe přes noc.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY