Braborový nákyp se šalvějí
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Kousky obou druhů brambor vložte do velkého hrnce, zalijte vodou tak, aby byly tak akorát ponořené, hodně osolte a přiveďte k varu.
2) Vařte asi 10 minut do poloměkka. Pak je sceďte a rozšťouchejte.
3) Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte 2 lžíce šalvěje a nechte spojit mírným opékáním zhruba minutu.
4) Pak šalvějové máslo i mléko vmíchejte k bramborám. Mléka použijte tolik, abyste získali kašovitou, ne řídkou směs. Směs osolte a opepřete.
5) Následně ji přendejte do zapékací mísy. Strouhanku smíchejte s extra máslem a zbylou šalvějí. Směs dle chuti osolte a opepřete a nasypte na brambory. Odklopené pečte 30 až 40 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Braborový nákyp se šalvějí
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Kousky obou druhů brambor vložte do velkého hrnce, zalijte vodou tak, aby byly tak akorát ponořené, hodně osolte a přiveďte k varu.
2) Vařte asi 10 minut do poloměkka. Pak je sceďte a rozšťouchejte.
3) Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte 2 lžíce šalvěje a nechte spojit mírným opékáním zhruba minutu.
4) Pak šalvějové máslo i mléko vmíchejte k bramborám. Mléka použijte tolik, abyste získali kašovitou, ne řídkou směs. Směs osolte a opepřete.
5) Následně ji přendejte do zapékací mísy. Strouhanku smíchejte s extra máslem a zbylou šalvějí. Směs dle chuti osolte a opepřete a nasypte na brambory. Odklopené pečte 30 až 40 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio