
Braborový nákyp se šalvějí
Postup přípravy
1) Kousky obou druhů brambor vložte do velkého hrnce, zalijte vodou tak, aby byly tak akorát ponořené, hodně osolte a přiveďte k varu.
2) Vařte asi 10 minut do poloměkka. Pak je sceďte a rozšťouchejte.
3) Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte 2 lžíce šalvěje a nechte spojit mírným opékáním zhruba minutu.
4) Pak šalvějové máslo i mléko vmíchejte k bramborám. Mléka použijte tolik, abyste získali kašovitou, ne řídkou směs. Směs osolte a opepřete.
5) Následně ji přendejte do zapékací mísy. Strouhanku smíchejte s extra máslem a zbylou šalvějí. Směs dle chuti osolte a opepřete a nasypte na brambory. Odklopené pečte 30 až 40 minut.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod