Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Braborový nákyp se šalvějí

Další recepty a články

Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s ...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Turecké fazole s hovězím masem
Turecké fazole s...
Turecké fazole s hovězím masem
Turecké fazole s hovězím masem

Braborový nákyp se šalvějí

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte například i netradiční recept na polentový nákyp s houbami.

Co budete potřebovat

900 g sladkých brambor
450 g brambor
120 g másla
2 1/2 lžíce šalvěje
200–300 ml mléka
sůl
pepř
strouhanka ze střídy 3 toustových chlebů

Jak na to?

1) Kousky obou druhů brambor vložte do velkého hrnce, zalijte vodou tak, aby byly tak akorát ponořené, hodně osolte a přiveďte k varu.

2) Vařte asi 10 minut do poloměkka. Pak je sceďte a rozšťouchejte.

3) Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte 2 lžíce šalvěje a nechte spojit mírným opékáním zhruba minutu.

4) Pak šalvějové máslo i mléko vmíchejte k bramborám. Mléka použijte tolik, abyste získali kašovitou, ne řídkou směs. Směs osolte a opepřete.

5) Následně ji přendejte do zapékací mísy. Strouhanku smíchejte s extra máslem a zbylou šalvějí. Směs dle chuti osolte a opepřete a nasypte na brambory. Odklopené pečte 30 až 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Braborový nákyp se šalvějí

Hlavní chod Velmi snadné Orientální Chuťovky Něco lehkého Zapékání Vegetariánské Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte například i netradiční recept na polentový nákyp s houbami.

Co budete potřebovat

900 g sladkých brambor
450 g brambor
120 g másla
2 1/2 lžíce šalvěje
200–300 ml mléka
sůl
pepř
strouhanka ze střídy 3 toustových chlebů

Jak na to?

1) Kousky obou druhů brambor vložte do velkého hrnce, zalijte vodou tak, aby byly tak akorát ponořené, hodně osolte a přiveďte k varu.

2) Vařte asi 10 minut do poloměkka. Pak je sceďte a rozšťouchejte.

3) Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte 2 lžíce šalvěje a nechte spojit mírným opékáním zhruba minutu.

4) Pak šalvějové máslo i mléko vmíchejte k bramborám. Mléka použijte tolik, abyste získali kašovitou, ne řídkou směs. Směs osolte a opepřete.

5) Následně ji přendejte do zapékací mísy. Strouhanku smíchejte s extra máslem a zbylou šalvějí. Směs dle chuti osolte a opepřete a nasypte na brambory. Odklopené pečte 30 až 40 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Vegetariánské karí
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Domácí hovězí kebab
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Pečená dýně s  rajčatovou...
Turecké fazole s hovězím masem
Turecké fazole s hovězím masem
Turecké fazole s hovězím masem
Turecké fazole s hovězím masem

Inspirujte se podobnými recepty