Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 brambory
sůl
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžičky citronové kůry
2 vejce
60 g mraženého hrášku
3 plátky šunky
olej

Postup přípravy

Bramborové placky se na našem území připravovaly už od středověku. Chuť se ale obměňovala přidáváním různých ingrediencí. Vyzkoušejte verzi se šunkou a hráškem a určitě si pochutnáte.

1) Oloupané a pokrájené brambory uvařte doměkka.

2) Sceďte je, rozšťouchejte a smíchejte s česnekem, cibulí, citronovou kůrou, vejci, hráškem a šunkou. Osolte.

3) Z hmoty tvarujte placičky a smažte je 3 minuty z každé strany na rozpáleném oleji.

Pomohl vám recept?
20hodnocení3

Další videorecepty