Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborová polévka s jarní cibulkou

Bramborová polévka s jarní cibulkou

Vyzkoušejte rychlé recepty, které jsou navíc z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, a tak neztratíte čas ani mytím nádobí.

Ingredience

1 svazek jarní cibulky
15 g másla
500 g brambor typu C
sůl
pepř
1 l vody
1 kostka zeleninového bujónu
100 ml smetany (31 %)

Postup přípravy

1. Očištěnou jarní cibulku nakrájejte na kolečka a malou hrst nechte stranou na ozdobu. V hrnci rozpusťte máslo a přidejte kolečka jarní cibulky. Restujte na mírném ohni 5 minut.

2. Vsypte na kostičky nakrájené oloupané brambory, osolte, opepřete a restujte dalších 5 minut. Vlijte vodu, vsypte rozmělněný bujón, přiveďte k varu a nechte dusit 10 minut.

3. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, zjemněte smetanou a dle chuti dosolte.

4. Před podáváním posypte cibulkou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty