Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlavnostní králík po francouzsku
Albert logoAlbert logo
  • Slavnostní králík po francouzsku

Slavnostní králík po francouzsku

Už po generace patří chutně upravený králík na sváteční stůl. Naservírujte na velikonoční tabuli delikátně ochuceného králíka od českého dodavatele z Trhového Štěpánova.
Slavnostní králík po francouzsku
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Francouzská
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 100 g
  • Králík celý 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 8 strouž.
  • Mrkev 200 g
  • Hořčice dijonská 4 plž
  • Bílé víno 200 ml
  • Med 1 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Vývar zeleninový 200 ml
  • Máslo 100 g
  • Králík celý 1 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 4 plž
  • Česnek 8 strouž.
  • Mrkev 200 g
  • Hořčice dijonská 4 plž
  • Bílé víno 200 ml
  • Med 1 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 150 ml
  • Citronová šťáva 15 ml
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Vývar zeleninový 200 ml

Příprava

1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Králíka naporcujte, hřbet stáhněte provázkem, osolte a opepřete.
2
Maso opečte ze všech stran na pánvi na 3 lžících olivového oleje a přendejte ho do zapékací nádoby. Do stejné pánve přidejte 1 lžíci oleje, rozpůlenou paličku česneku a mrkev na špalíčky. Opečte dozlatova a vložte do pekáčku.
3
Do pánve přidejte hořčici, víno, vývar, smetanu, citronovou šťávu a med. Promíchejte a krátce svařte. Směsí přelijte maso v pekáčku. Na povrch nakrájejte máslo a rozložte snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Během pečení přelévejte maso výpekem.
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Králíka naporcujte, hřbet stáhněte provázkem, osolte a opepřete.
2
Maso opečte ze všech stran na pánvi na 3 lžících olivového oleje a přendejte ho do zapékací nádoby. Do stejné pánve přidejte 1 lžíci oleje, rozpůlenou paličku česneku a mrkev na špalíčky. Opečte dozlatova a vložte do pekáčku.
3
Do pánve přidejte hořčici, víno, vývar, smetanu, citronovou šťávu a med. Promíchejte a krátce svařte. Směsí přelijte maso v pekáčku. Na povrch nakrájejte máslo a rozložte snítky rozmarýnu. Pekáček přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Během pečení přelévejte maso výpekem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.