Bramborová polévka
Ingredience
6 | plátků slaniny, nakrájené na menší kousky |
1 | cibule, nakrájená nadrobno |
3 | mrkve, očištěné a nakrájené na kostičky |
2 | řapíky celeru, nakrájené na kostičky |
6 | středně velkých brambor typu C, oloupaných a nakrájených na kostičky |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
½ | lžičky mletého chilli |
2 l | kuřecího nebo zeleninového vývaru |
3 | lžíce hladké mouky |
250 ml | mléka |
125 ml | smetany ke šlehání |
1 | lžíce hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu |
hrst nastrouhaného tvrdého sýru, čedaru, ementálu nebo podle chuti |
Postup přípravy
Do kastrolu, ve kterém budete vařit polévku, dejte slaninu a na středním plameni ji opékejte dokřupava. Vyndejte ji z kastrolu na papírovou utěrku, část tuku ze slaniny z kastrolu slijte a vraťte ho zpět na plotnu.
Přidejte do něj cibuli, mrkev, řapíkatý celer a opékejte asi 2 minuty. Pak přidejte brambory, opékejte dalších 5 minut, osolte, opepřete a okořeňte mletým chilli.
Do kastrolu vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké. V misce prošlehejte mouku s mlékem, vlijte do polévky a za stálého míchání vařte dalších 5 minut.
Polovinu polévky nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pak ji vraťte zpátky do kastrolu a promíchejte. Znovu polévku ohřejte, případně dochuťte solí a pepřem, vmíchejte smetanu a petrželku a podávejte ji ozdobenou slaninou, sýrem a petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY