Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bramborová polévka

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Bramborová polévka

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 mrkve, očištěné a nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
6 středně velkých brambor typu C, oloupaných a nakrájených na kostičky
sůl
čerstvě namletý pepř
½ lžičky mletého chilli
2 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
3 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu
hrst nastrouhaného tvrdého sýru, čedaru, ementálu nebo podle chuti

Jak na to?

Do kastrolu, ve kterém budete vařit polévku, dejte slaninu a na středním plameni ji opékejte dokřupava. Vyndejte ji z kastrolu na papírovou utěrku, část tuku ze slaniny z kastrolu slijte a vraťte ho zpět na plotnu.
Přidejte do něj cibuli, mrkev, řapíkatý celer a opékejte asi 2 minuty. Pak přidejte brambory, opékejte dalších 5 minut, osolte, opepřete a okořeňte mletým chilli.
Do kastrolu vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké. V misce prošlehejte mouku s mlékem, vlijte do polévky a za stálého míchání vařte dalších 5 minut.
Polovinu polévky nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pak ji vraťte zpátky do kastrolu a promíchejte. Znovu polévku ohřejte, případně dochuťte solí a pepřem, vmíchejte smetanu a petrželku a podávejte ji ozdobenou slaninou, sýrem a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborová polévka

Polévka Snadné Česká Polévky Vaření Vegetariánské Petržel kadeřavá , Chilli paprička Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 3 (25)

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny, nakrájené na menší kousky
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 mrkve, očištěné a nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
6 středně velkých brambor typu C, oloupaných a nakrájených na kostičky
sůl
čerstvě namletý pepř
½ lžičky mletého chilli
2 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
3 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané + na ozdobu
hrst nastrouhaného tvrdého sýru, čedaru, ementálu nebo podle chuti

Jak na to?

Do kastrolu, ve kterém budete vařit polévku, dejte slaninu a na středním plameni ji opékejte dokřupava. Vyndejte ji z kastrolu na papírovou utěrku, část tuku ze slaniny z kastrolu slijte a vraťte ho zpět na plotnu.
Přidejte do něj cibuli, mrkev, řapíkatý celer a opékejte asi 2 minuty. Pak přidejte brambory, opékejte dalších 5 minut, osolte, opepřete a okořeňte mletým chilli.
Do kastrolu vlijte vývar, přiveďte k varu, stáhněte plamen a vařte asi 10 minut, až budou brambory téměř měkké. V misce prošlehejte mouku s mlékem, vlijte do polévky a za stálého míchání vařte dalších 5 minut.
Polovinu polévky nalijte do mixéru a rozmixujte dohladka. Pak ji vraťte zpátky do kastrolu a promíchejte. Znovu polévku ohřejte, případně dochuťte solí a pepřem, vmíchejte smetanu a petrželku a podávejte ji ozdobenou slaninou, sýrem a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty