×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Co budete potřebovat

250 g žampionů
50 g másla
1 menší cibule
2 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
400 g výrobku z mletého masa
1 kostka hovězího bujónu
sůl
180 ml smetany na vaření
400 g brambor
100–150 g hladké mouky
1 vejce
hrst majoránky
pepř
olej na smažení
hladkolistá petržel na ozdobu

Jak na to?

Houby očistěte a nakrájejte.
Na másle nechte zpěnit cibulku s jedním stroužkem česneku, přidejte houby a restujte do odpaření vody. Posypte kmínem, promíchejte a přidejte maso. Restujte dalších pět minut. Doplňte bujónem, podlijte smetanou, stáhněte plamen a přiklopené duste 15 minut a případně dosolte.
Mezitím nastrouhejte brambory, vymačkejte přebytečnou vodu, přisypte k nim mouku, vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte bramboráčky. Podávejte zalité směsí z masa a hub, hojně posypané nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
(0)
Bramboráky nejsou typickým podzimním jídlem pouze pro český národ. Verze, kterou jsme pro vás připravili, je inspirována ukrajinským receptem a věříme, že si na něm pochutnáte i vy.

Co budete potřebovat

250 g žampionů
50 g másla
1 menší cibule
2 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
400 g výrobku z mletého masa
1 kostka hovězího bujónu
sůl
180 ml smetany na vaření
400 g brambor
100–150 g hladké mouky
1 vejce
hrst majoránky
pepř
olej na smažení
hladkolistá petržel na ozdobu

Jak na to?

Houby očistěte a nakrájejte.
Na másle nechte zpěnit cibulku s jedním stroužkem česneku, přidejte houby a restujte do odpaření vody. Posypte kmínem, promíchejte a přidejte maso. Restujte dalších pět minut. Doplňte bujónem, podlijte smetanou, stáhněte plamen a přiklopené duste 15 minut a případně dosolte.
Mezitím nastrouhejte brambory, vymačkejte přebytečnou vodu, přisypte k nim mouku, vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte bramboráčky. Podávejte zalité směsí z masa a hub, hojně posypané nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat