Bramboráky s masovo-houbovou směsí
Ingredience
250 g | žampionů |
50 g | másla |
1 | menší cibule |
2 | stroužky česneku |
½ | lžičky drceného kmínu |
400 g | výrobku z mletého masa |
1 | kostka hovězího bujónu |
sůl | |
180 ml | smetany na vaření |
400 g | brambor |
100–150 g | hladké mouky |
1 | vejce |
hrst majoránky | |
pepř | |
olej na smažení | |
hladkolistá petržel na ozdobu |
Postup přípravy
Houby očistěte a nakrájejte.
Na másle nechte zpěnit cibulku s jedním stroužkem česneku, přidejte houby a restujte do odpaření vody. Posypte kmínem, promíchejte a přidejte maso. Restujte dalších pět minut. Doplňte bujónem, podlijte smetanou, stáhněte plamen a přiklopené duste 15 minut a případně dosolte.
Mezitím nastrouhejte brambory, vymačkejte přebytečnou vodu, přisypte k nim mouku, vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte bramboráčky. Podávejte zalité směsí z masa a hub, hojně posypané nasekanou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY