×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Co budete potřebovat

250 g žampionů
50 g másla
1 menší cibule
2 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
400 g výrobku z mletého masa
1 kostka hovězího bujónu
sůl
180 ml smetany na vaření
400 g brambor
100–150 g hladké mouky
1 vejce
hrst majoránky
pepř
olej na smažení
hladkolistá petržel na ozdobu

Jak na to?

Houby očistěte a nakrájejte.
Na másle nechte zpěnit cibulku s jedním stroužkem česneku, přidejte houby a restujte do odpaření vody. Posypte kmínem, promíchejte a přidejte maso. Restujte dalších pět minut. Doplňte bujónem, podlijte smetanou, stáhněte plamen a přiklopené duste 15 minut a případně dosolte.
Mezitím nastrouhejte brambory, vymačkejte přebytečnou vodu, přisypte k nim mouku, vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte bramboráčky. Podávejte zalité směsí z masa a hub, hojně posypané nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Hlavní chod Velmi snadné Maso Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
(0)
Bramboráky nejsou typickým podzimním jídlem pouze pro český národ. Verze, kterou jsme pro vás připravili, je inspirována ukrajinským receptem a věříme, že si na něm pochutnáte i vy.

Co budete potřebovat

250 g žampionů
50 g másla
1 menší cibule
2 stroužky česneku
½ lžičky drceného kmínu
400 g výrobku z mletého masa
1 kostka hovězího bujónu
sůl
180 ml smetany na vaření
400 g brambor
100–150 g hladké mouky
1 vejce
hrst majoránky
pepř
olej na smažení
hladkolistá petržel na ozdobu

Jak na to?

Houby očistěte a nakrájejte.
Na másle nechte zpěnit cibulku s jedním stroužkem česneku, přidejte houby a restujte do odpaření vody. Posypte kmínem, promíchejte a přidejte maso. Restujte dalších pět minut. Doplňte bujónem, podlijte smetanou, stáhněte plamen a přiklopené duste 15 minut a případně dosolte.
Mezitím nastrouhejte brambory, vymačkejte přebytečnou vodu, přisypte k nim mouku, vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte bramboráčky. Podávejte zalité směsí z masa a hub, hojně posypané nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty