
Kuře smažené v tempuře se sladkokyselou omáčkou

Snadné
46-60 minut
4/5
Asijská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Sojová omáčka 4 plž
- Kuřecí prsní řízky 400 g
- Olej slunečnicový
- Olej sezamový 2 člž
- Paprika červená 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rýže jasmínová 400 g
- Zázvor 2 člž
- Cibulka jarní
- Mouka hladká 85 g
- Škrob kukuřičný 1,5 plž
- Sůl 1 člž
- Voda perlivá 200 ml
- Led
- Cukr třtinový 1 plž
- Sherry 3 plž
- Vinný bílý ocet 3 plž
- Sojová omáčka 4 plž
- Kuřecí prsní řízky 400 g
- Olej slunečnicový
- Olej sezamový 2 člž
- Paprika červená 1 ks
- Mrkev 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Rýže jasmínová 400 g
- Zázvor 2 člž
- Cibulka jarní
- Mouka hladká 85 g
- Škrob kukuřičný 1,5 plž
- Sůl 1 člž
- Voda perlivá 200 ml
- Led
Příprava
- 1Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Lžíci sójové omáčky smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
- 2Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, lžíci kukuřičného škrobu a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
- 3Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
- 4Tři lžíce sojové omáčky, bílé víno, sherry, třtinový cukr a půl lžíce škrobu smíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
- 5Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.
- 1Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a dejte je do mísy. Lžíci sójové omáčky smíchejte se sezamovým olejem a nalijte na kuře, rukou promíchejte, aby se směsí vše obalilo, a nechte deset minut stát.
- 2Udělejte tempuru: v míse smíchejte mouku, lžíci kukuřičného škrobu a sůl a nakonec vmíchejte perlivou vodu. Přidejte pár kostek ledu (tempuru ještě víc ochladí) a spojte do těstíčka – pozor, nesmí se přešlehat. Naopak malé hrudky nevadí.
- 3Větší vrstvu oleje rozpalte v pánvi. Kousky masa postupně namáčejte do těstíčka a pomocí hůlek je vkládejte do oleje a smažte dvě minuty dokřupava.
- 4Tři lžíce sojové omáčky, bílé víno, sherry, třtinový cukr a půl lžíce škrobu smíchejte v misce. Pánev wok rozpalte, vlijte tři lžíce oleje a pak na něm zprudka osmahněte papriku, mrkev, nasekaný česnek a zázvor. Vlijte omáčku a obsah pánve nechte zhoustnout a poté minutu probublávat.
- 5Zeleninovou směs rozdělte na talíře, navrch dejte maso. Jezte s rýží vařenou v páře, ozdobené cibulkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.