×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboráky s mletým hovězím masem

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Bramboráky s mletým hovězím masem

Tip do kuchyně

 

Bramboráky můžete připravit na “zobání” na oslavu či jako součást hlavního jídla. Ve druhé případě podávejte například s rajčatovým salátem.

Co budete potřebovat

500 g brambor
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Jak na to?

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboráky s mletým hovězím masem

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Párty Smažení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 3 (11)

Tip do kuchyně

 

Bramboráky můžete připravit na “zobání” na oslavu či jako součást hlavního jídla. Ve druhé případě podávejte například s rajčatovým salátem.

Co budete potřebovat

500 g brambor
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Jak na to?

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Inspirujte se podobnými recepty