Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g brambor
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Postup přípravy

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.

Pomohl vám recept?
24hodnocení3

Další videorecepty