×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboráky s mletým hovězím masem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Bramboráky s mletým hovězím masem

Tip do kuchyně

 

Bramboráky můžete připravit na “zobání” na oslavu či jako součást hlavního jídla. Ve druhé případě podávejte například s rajčatovým salátem.

Co budete potřebovat

500 g brambor
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Jak na to?

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboráky s mletým hovězím masem

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Párty Smažení Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 3 (12)

Tip do kuchyně

 

Bramboráky můžete připravit na “zobání” na oslavu či jako součást hlavního jídla. Ve druhé případě podávejte například s rajčatovým salátem.

Co budete potřebovat

500 g brambor
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Jak na to?

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty