×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramboráky s mletým hovězím masem

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Bramboráky s mletým hovězím masem

Tip do kuchyně

 

Bramboráky můžete připravit na “zobání” na oslavu či jako součást hlavního jídla. Ve druhé případě podávejte například s rajčatovým salátem.

Co budete potřebovat

500 g brambor
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Jak na to?

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboráky s mletým hovězím masem

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Párty Smažení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 2.9 (8)

Tip do kuchyně

 

Bramboráky můžete připravit na “zobání” na oslavu či jako součást hlavního jídla. Ve druhé případě podávejte například s rajčatovým salátem.

Co budete potřebovat

500 g brambor
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného křenu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
20 g másla
salátek z rajčat smíchaných s petrželkou, 1 lžící červeného vinného octa, solí a pepřem

Jak na to?

Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?

1) Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.

2) Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.

3) V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.

4) Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.

5) Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty