Bramboračka s malými kapustičkami
Ingredience
1 | velká hrst sušených hub |
1 | lžíce sádla |
1 | velká cibule, nasekaná najemno |
2 | stroužky česneku, nasekané najemno |
2–4 | brambory podle velikosti |
1 | velká mrkev, oloupaná, nakrájená na půlkolečka |
½ | lžičky kmínu |
1,5–2 | litry zeleninového vývaru |
1 | lžička sušené majoránky |
1 | hrst malých kapustiček, překrájených |
máslo a hladká mouka na jíšku | |
hladkolistá petrželka na ozdobu |
Postup přípravy
Sušené houby dejte do velkého hrnečku nebo misky a zalijte je horkou vodou. Nechte půl hodiny louhovat. Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě minuty k ní přidejte česnek. Poté vsypte brambory nakrájené na kostičky, mrkev a kmín a pár minut opékejte. Zalijte vývarem, přidejte houby (i s vodou), sušenou majoránku a malé kapustičky. Vařte do změknutí brambor. Osolte podle chuti, část brambor rozmačkejte šťouchadlem na brambory – krásně zahustí polévku. Pokud ji chcete ještě hustší, přidejte tmavou jíšku z másla a hladké mouky a patnáct minut povařte. Zasypte petrželkou. Polévku ihned podávejte nebo nechte zchladnout – děti si ji mohou samy ohřát například v mikrovlnné troubě.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY