×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramboračka s malými kapustičkami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bramboračka s malými kapustičkami

Co budete potřebovat

1 velká hrst sušených hub
1 lžíce sádla
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2–4 brambory podle velikosti
1 velká mrkev, oloupaná, nakrájená na půlkolečka
½ lžičky kmínu
1,5–2 litry zeleninového vývaru
1 lžička sušené majoránky
1 hrst malých kapustiček, překrájených
máslo a hladká mouka na jíšku
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Sušené houby dejte do velkého hrnečku nebo misky a zalijte je horkou vodou. Nechte půl hodiny louhovat. Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě minuty k ní přidejte česnek. Poté vsypte brambory nakrájené na kostičky, mrkev a kmín a pár minut opékejte. Zalijte vývarem, přidejte houby (i s vodou), sušenou majoránku a malé kapustičky. Vařte do změknutí brambor. Osolte podle chuti, část brambor rozmačkejte šťouchadlem na brambory – krásně zahustí polévku. Pokud ji chcete ještě hustší, přidejte tmavou jíšku z másla a hladké mouky a patnáct minut povařte. Zasypte petrželkou. Polévku ihned podávejte nebo nechte zchladnout – děti si ji mohou samy ohřát například v mikrovlnné troubě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramboračka s malými kapustičkami

Polévka Velmi snadné Česká Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 velká hrst sušených hub
1 lžíce sádla
1 velká cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku, nasekané najemno
2–4 brambory podle velikosti
1 velká mrkev, oloupaná, nakrájená na půlkolečka
½ lžičky kmínu
1,5–2 litry zeleninového vývaru
1 lžička sušené majoránky
1 hrst malých kapustiček, překrájených
máslo a hladká mouka na jíšku
hladkolistá petrželka na ozdobu

Jak na to?

Sušené houby dejte do velkého hrnečku nebo misky a zalijte je horkou vodou. Nechte půl hodiny louhovat. Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě minuty k ní přidejte česnek. Poté vsypte brambory nakrájené na kostičky, mrkev a kmín a pár minut opékejte. Zalijte vývarem, přidejte houby (i s vodou), sušenou majoránku a malé kapustičky. Vařte do změknutí brambor. Osolte podle chuti, část brambor rozmačkejte šťouchadlem na brambory – krásně zahustí polévku. Pokud ji chcete ještě hustší, přidejte tmavou jíšku z másla a hladké mouky a patnáct minut povařte. Zasypte petrželkou. Polévku ihned podávejte nebo nechte zchladnout – děti si ji mohou samy ohřát například v mikrovlnné troubě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty