
Bramboračka s malými kapustičkami
Ingredience
1 | velká hrst sušených hub |
1 | lžíce sádla |
1 | velká cibule, nasekaná najemno |
2 | stroužky česneku, nasekané najemno |
2–4 | brambory podle velikosti |
1 | velká mrkev, oloupaná, nakrájená na půlkolečka |
½ | lžičky kmínu |
1,5–2 | litry zeleninového vývaru |
1 | lžička sušené majoránky |
1 | hrst malých kapustiček, překrájených |
máslo a hladká mouka na jíšku | |
hladkolistá petrželka na ozdobu |
Postup přípravy
Sušené houby dejte do velkého hrnečku nebo misky a zalijte je horkou vodou. Nechte půl hodiny louhovat. Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě minuty k ní přidejte česnek. Poté vsypte brambory nakrájené na kostičky, mrkev a kmín a pár minut opékejte. Zalijte vývarem, přidejte houby (i s vodou), sušenou majoránku a malé kapustičky. Vařte do změknutí brambor. Osolte podle chuti, část brambor rozmačkejte šťouchadlem na brambory – krásně zahustí polévku. Pokud ji chcete ještě hustší, přidejte tmavou jíšku z másla a hladké mouky a patnáct minut povařte. Zasypte petrželkou. Polévku ihned podávejte nebo nechte zchladnout – děti si ji mohou samy ohřát například v mikrovlnné troubě.
Pomohl vám recept?
8hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod