
Quiche se slaninou, cibulí a tymiánem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 150 g
- Mouka hladká 300 g
- Olej olivový 1 plž
- Sůl 1 člž
- Slanina vcelku 200 g
- Cibule 1 ks
- Tymián čerstvý 1 plž
- Smetana na vaření 80 ml
- Mléko 100 ml
- Vejce 4 ks
- Cheddar strouhaný 25 g
- Pepř
- Máslo 150 g
- Mouka hladká 300 g
- Olej olivový 1 plž
- Sůl 1 člž
- Slanina vcelku 200 g
- Cibule 1 ks
- Tymián čerstvý 1 plž
- Smetana na vaření 80 ml
- Mléko 100 ml
- Vejce 4 ks
- Cheddar strouhaný 25 g
- Pepř
Příprava
- 1Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju 1 rozšlehané vejce a 40 ml mléka. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, zabalím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
- 2Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do formy a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
- 3Těsto rovnoměrně propíchám vidličkou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
- 4Teplotu v troubě snížím na 180 °C a připravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozlatova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám 3 vejce, smetanu, 60 ml mléka, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.
- 1Do velké mísy prosiju mouku se solí a přidám máslo. Těsto zpracovávám prsty tak dlouho, až připomíná drobenku. Rychle přidám a zapracuju 1 rozšlehané vejce a 40 ml mléka. Nehnětu moc dlouho, aby těsto nebylo tuhé. Nakonec z něj vytvaruju kouli, zabalím ji do potravinářské fólie a nechám aspoň 30 minut odpočívat v lednici. Pak ho vyválím mezi dvěma pečicími papíry na placku 4 mm silnou.
- 2Troubu předehřeju na 200 °C. Kulatou formu na quiche o průměru 22 cm lehce vymažu nebo vyložím pečicím papírem. Rozválené těsto přenesu na válečku do formy a prsty pečlivě vymačkám do okrajů.
- 3Těsto rovnoměrně propíchám vidličkou, vyložím pečicím papírem a zatížím fazolemi, aby se při pečení nevzdouvalo. Peču 15 minut, pak sundám pečicí papír s fazolemi a peču dalších 10–15 minut, až je koláč krásně zlatavý. Vyndám ho z trouby a dám ho zatím stranou.
- 4Teplotu v troubě snížím na 180 °C a připravím si náplň. Na pánvi si rozehřeju olej, přidám cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu a opékám za občasného zamíchání asi 10 minut dozlatova. Pánev sundám z plotny, přimíchám tymián a nechám zatím stát. V míse prošlehám 3 vejce, smetanu, 60 ml mléka, sýr, sůl a pepř. Cibuli se slaninou a tymiánem rovnoměrně rozprostřu na koláč, zaliju sýrovou směsí a peču 25–30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Před podáváním nechám koláč ještě 10 minut odpočinout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.