
Boloňské špagety, které zvládne každý
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule, nakrájená na kostičky |
4 | stroužky česneku, prolisované |
1 | malá mrkev, nastrouhaná |
čtvrtka celeru, nastrouhaná | |
500 g | mletého hovězího masa |
3 | sušená rajčata, nasekaná |
400 g | konzervovaných rajčat, nasekaných |
150 ml | červeného vína |
1 | lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn) |
čerstvě mletý pepř a sůl | |
500 g | špaget |
Postup přípravy
- Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer.
- Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče.
- Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky.
- Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.
Pomohl vám recept?
420hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod