×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Boloňské špagety, které zvládne každý

Další recepty a články

Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne

Boloňské špagety, které zvládne každý

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na kostičky
4 stroužky česneku, prolisované
1 malá mrkev, nastrouhaná
čtvrtka celeru, nastrouhaná
500 g mletého hovězího masa
3 sušená rajčata, nasekaná
400 g konzervovaných rajčat, nasekaných
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
čerstvě mletý pepř a sůl
500 g špaget

Jak na to?

  1. Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer.
  2. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče.
  3. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky.
  4. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.




Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Boloňské špagety, které zvládne každý

Hlavní chod Velmi snadné Italská Vaření Magazín 1/2010
Průměrné hodnocení 4 (188)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na kostičky
4 stroužky česneku, prolisované
1 malá mrkev, nastrouhaná
čtvrtka celeru, nastrouhaná
500 g mletého hovězího masa
3 sušená rajčata, nasekaná
400 g konzervovaných rajčat, nasekaných
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn)
čerstvě mletý pepř a sůl
500 g špaget

Jak na to?

  1. Na velké pánvi rozpalte olej, pak ztlumte oheň a osmahněte na něm cibuli, po chvíli přihoďte i česnek, mrkev a celer.
  2. Asi po pěti minutách přidejte maso, směs míchejte, dokud se maso neopeče.
  3. Přisypte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 až 45 minut. Maso by mělo zkřehnout a omáčka zhoustnout. Nakonec do ní přidejte i bylinky.
  4. Omáčkou polévejte uvařené špagety a nechte si chutnat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Těstoviny penne s boloňskou...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne

Inspirujte se podobnými recepty