Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZimní boršč
Albert logoAlbert logo
  • Zimní boršč
Zimní boršč

Zimní boršč

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Olej řepkový 50 ml
  • Cibule BIO 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Brambory 3 ks
  • Rajský protlak 70 g
  • Voda 1,2 l
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Kopr 2 hrs.
  • Zelí červené
  • Červená řepa BIO 1 ks
  • Fazole bílé 400 g
  • Vinný bílý ocet 2 plž
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Olej řepkový 50 ml
  • Cibule BIO 1 ks
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Brambory 3 ks
  • Rajský protlak 70 g
  • Voda 1,2 l
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Nové koření 4 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Kopr 2 hrs.
  • Zelí červené
  • Červená řepa BIO 1 ks
  • Fazole bílé 400 g

Příprava

1
V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.
2
Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
3
Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
4
Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.
1
V hrnci rozehřejte ¾ množství oleje, přidejte oloupanou, najemno pokrájenou cibuli a česnek a nechte zesklovatět. Vsypte očištěný řapíkatý celer s mrkví nakrájené na tenká půlkolečka, kostičky oloupaných brambor a protlak. Restujte 3 minuty.
2
Zalijte vodou, vsypte rozdrobený bujón, bobkový list a nové koření. Kopr omyjte, otrhejte část na závěrečné zdobení a zbytek i se stonky vložte do hrnce. Přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut.
3
Oloupanou řepu nastrouhejte nahrubo. Na pánvi rozehřejte zbylý olej a řepu na něm zlehka restujte 4 minuty. Přidejte do polévky spolu s propláchnutými fazolemi a povařte dalších 5 minut. Poté odeberte všechno koření a dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
4
Podávejte se lžící zakysané smetany, posypané čerstvým koprem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.