Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio velikonoční beránek s čoko kokoskami nature’s promise
Albert logoAlbert logo
  • Bio velikonoční beránek s čoko kokoskami nature’s promise
Bio velikonoční beránek s čoko kokoskami nature’s promise

Bio velikonoční beránek s čoko kokoskami nature’s promise

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bio
Velikonoce
Dezert

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Máslo BIO 350 g
  • Mouka kokosová BIO 100 g
  • Cukr třtinový BIO 250 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Cukr kokosový BIO 50 g
  • Mouka špaldová BIO 250 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jogurt bílý BIO 150 g
  • Mléko plnotučné BIO 110 ml
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Kokosky čokoládové BIO
  • Cukr moučkový 100 g
  • Javorový sirup BIO 2 plž
  • Máslo BIO 350 g
  • Mouka kokosová BIO 100 g
  • Cukr třtinový BIO 250 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Cukr kokosový BIO 50 g
  • Mouka špaldová BIO 250 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Jogurt bílý BIO 150 g
  • Mléko plnotučné BIO 110 ml
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Kokosky čokoládové BIO
  • Cukr moučkový 100 g
  • Javorový sirup BIO 2 plž

Příprava

1
Formu beránka o délce 32,5 cm vymažte 50 g másla. Každému záhybu věnujte náležitou péči, aby se těsto nikde nepřilepilo.
2
Vymazanou formu vysypte 50 g kokosové mouky.
3
Vyšlehejte vejce spolu s oběma cukry do pěny. Pomalu přilijte rozpuštěné máslo. Do druhé mísy prosejte obě mouky s práškem do pečiva. Tuto moučnou směs pomalu vmíchejte k vaječné pěně. Nakonec zjemněte jogurtem a 100 ml mléka,
4
Veškeré těsto přelijte do připravené formy.
5
Zarovnejte stěrkou a několikrát formou klepněte o kuchyňskou desku, aby se dostaly ven veškeré vzduchové bubliny. Uhlaďte stěrkou a pečte 55 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6
Vychladlého beránka nejprve polijte tekutou polevou z mléka, javorového sirupu a moučkového cukru. Dejte pozor kolem obličeje a zvonku beránka, obojí má zůstat suché.
7
Čoko kokosky rozdrtíte nejlépe rozmixováním v robotu nebo je rozmačkejte v hmoždíři. Promíchejte se strouhaným kokosem a rovnoměrně posypte mokrý povrch beránka.
8
Hotového beránka nechte proschnout do druhého dne.
1
Formu beránka o délce 32,5 cm vymažte 50 g másla. Každému záhybu věnujte náležitou péči, aby se těsto nikde nepřilepilo.
2
Vymazanou formu vysypte 50 g kokosové mouky.
3
Vyšlehejte vejce spolu s oběma cukry do pěny. Pomalu přilijte rozpuštěné máslo. Do druhé mísy prosejte obě mouky s práškem do pečiva. Tuto moučnou směs pomalu vmíchejte k vaječné pěně. Nakonec zjemněte jogurtem a 100 ml mléka,
4
Veškeré těsto přelijte do připravené formy.
5
Zarovnejte stěrkou a několikrát formou klepněte o kuchyňskou desku, aby se dostaly ven veškeré vzduchové bubliny. Uhlaďte stěrkou a pečte 55 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6
Vychladlého beránka nejprve polijte tekutou polevou z mléka, javorového sirupu a moučkového cukru. Dejte pozor kolem obličeje a zvonku beránka, obojí má zůstat suché.
7
Čoko kokosky rozdrtíte nejlépe rozmixováním v robotu nebo je rozmačkejte v hmoždíři. Promíchejte se strouhaným kokosem a rovnoměrně posypte mokrý povrch beránka.
8
Hotového beránka nechte proschnout do druhého dne.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.