
Bio velikonoční beránek s čoko kokoskami nature’s promise
Ingredience
350 g | másla Nature‘s Promise Bio (dále jen NP Bio) |
100 g | kokosové mouky NP Bio |
4 | vejce NP Bio |
250 g | třtinového cukru NP Bio |
50 g | kokosového cukru NP Bio |
250 g | špaldové mouky NP Bio |
1 | lžička prášku do pečiva |
150 g | bílého jogurtu NP Bio |
110 ml | čerstvého plnotučného mléka NP Bio |
100 g | strouhaného kokosu |
1 | balíček čoko kokosek NP Bio |
100 g | moučkového cukru |
2 | lžíce javorového sirupu NP Bio |
Postup přípravy
1.Formu beránka o délce32,5 cm vymažte 50 g másla. Každému záhybu věnujte náležitou péči, aby se těsto nikde nepřilepilo.
2.Vymazanou formu vysypte 50 gkokosové mouky.
3.Vyšlehejte vejce spolu s oběma cukry do pěny. Pomalu přilijte rozpuštěné máslo. Do druhé mísy prosejte obě mouky s práškem do pečiva. Tuto moučnou směs pomalu vmíchejte k vaječné pěně. Nakonec zjemněte jogurtem a 100 ml mléka,
4.Veškeré těsto přelijte do připravené formy.
5. Zarovnejte stěrkou a několikrát formou klepněte o kuchyňskou desku, aby se dostaly ven veškeré vzduchové bubliny. Uhlaďte stěrkou a pečte 55 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
6.Vychladlého beránka nejprve polijte tekutou polevou z mléka, javorového sirupu a moučkového cukru. Dejte pozor kolem obličeje a zvonku beránka, obojí má zůstat suché.
7.Čoko kokosky rozdrtíte nejlépe rozmixováním v robotu nebo je rozmačkejte v hmoždíři. Promíchejte se strouhaným kokosem a rovnoměrně posypte mokrý povrch beránka.
6.Hotového beránka nechte proschnout do druhého dne.