Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio tvarohový koláč s griliášem
Albert logoAlbert logo
  • Bio tvarohový koláč s griliášem

Bio tvarohový koláč s griliášem

Bio tvarohový koláč s griliášem
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bio
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sušenky špaldové BIO 160 g
  • Máslo BIO 40 g
  • Žervé BIO 120 g
  • Tvaroh odtučněný BIO 500 g
  • Cukr vanilkový BIO 2 plž
  • Cukr třtinový BIO 220 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce BIO 4 ks
  • Olej olivový BIO 1/2 plž
  • Mandle nasekané BIO 60 g
  • Sušenky špaldové BIO 160 g
  • Máslo BIO 40 g
  • Žervé BIO 120 g
  • Tvaroh odtučněný BIO 500 g
  • Cukr vanilkový BIO 2 plž
  • Cukr třtinový BIO 220 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Vejce BIO 4 ks
  • Olej olivový BIO 1/2 plž
  • Mandle nasekané BIO 60 g

Příprava

1
Špaldové sušenky dejte do mixéru a rozmixujte na prach. Pokud nemáte mixér, rozdrťte je v hmoždíři nebo pomocí válečku v pevném sáčku.
2
Koláčovou formu o velikosti 36 × 11 cm nebo dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem – dno i boky.
3
Rozemleté sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem, těsto dejte do formy a dobře upěchujte na dno v rovnoměrné vrstvě. Korpus vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte po dobu 10 minut. Vždy mějte ještě pod dortovou formou plech, kdyby náhodou forma trochu protékala.
4
Připravte náplň. Do mísy od robotu vložte překapaný tvaroh, žervé, vanilkový cukr a 120 g třtinového cukru. Vše nechte zhruba 3–4 minuty prošlehat pomocí šlehací metly nebo ručního mixéru. Poté po jednom přidávejte vejce. Nakonec přidejte do náplně lžičku nastrouhané citronové kůry a opatrně promíchejte.
5
Předpečený korpus vyndejte po 10 minutách z trouby, zalijte ho náplní a pečte na 160 °C cca 45 minut. Hotový dezert pak nechte vychladnout, můžete i přes noc v lednici.
6
Na dokončení dezertu připravte griliáš. Vezměte plát pečicího papíru a zlehka ho potřete olejem. Do silnostěnné pánve dejte 100 g třtinového cukru a nechte ho na středním plameni zahřívat. Po chvilce se začne tvořit karamel, který nechte mírně zhnědnout. Poté do něj přidejte nasekané mandle a ihned odstavte z pánve. Griliáš nalijte na pečicí papír, který přeložte, a griliáš rychle dorovnejte válečkem na placku. Griliáš po vychladnutí nalámejte nebo rozdělte pomocí nože či sekáčku a ozdobte jím koláč.
1
Špaldové sušenky dejte do mixéru a rozmixujte na prach. Pokud nemáte mixér, rozdrťte je v hmoždíři nebo pomocí válečku v pevném sáčku.
2
Koláčovou formu o velikosti 36 × 11 cm nebo dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem – dno i boky.
3
Rozemleté sušenky smíchejte s rozpuštěným máslem, těsto dejte do formy a dobře upěchujte na dno v rovnoměrné vrstvě. Korpus vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte po dobu 10 minut. Vždy mějte ještě pod dortovou formou plech, kdyby náhodou forma trochu protékala.
4
Připravte náplň. Do mísy od robotu vložte překapaný tvaroh, žervé, vanilkový cukr a 120 g třtinového cukru. Vše nechte zhruba 3–4 minuty prošlehat pomocí šlehací metly nebo ručního mixéru. Poté po jednom přidávejte vejce. Nakonec přidejte do náplně lžičku nastrouhané citronové kůry a opatrně promíchejte.
5
Předpečený korpus vyndejte po 10 minutách z trouby, zalijte ho náplní a pečte na 160 °C cca 45 minut. Hotový dezert pak nechte vychladnout, můžete i přes noc v lednici.
6
Na dokončení dezertu připravte griliáš. Vezměte plát pečicího papíru a zlehka ho potřete olejem. Do silnostěnné pánve dejte 100 g třtinového cukru a nechte ho na středním plameni zahřívat. Po chvilce se začne tvořit karamel, který nechte mírně zhnědnout. Poté do něj přidejte nasekané mandle a ihned odstavte z pánve. Griliáš nalijte na pečicí papír, který přeložte, a griliáš rychle dorovnejte válečkem na placku. Griliáš po vychladnutí nalámejte nebo rozdělte pomocí nože či sekáčku a ozdobte jím koláč.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.