Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio salát z quinoy s opečeným tempehem

Bio salát z quinoy s opečeným tempehem

Ingredience

:250 g quinoy NP Bio
½ žluté cibule NP Bio
10 cherry rajčat NP Bio
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 hrst čerstvé máty
2 lžíce olivového oleje NP Bio
1 citron NP Bio
1 lžíce javorového sirupu NP Bio
sůl, pepř
½ lžičky římského kmínu
190 g tempehu uzeného NP Bio

Postup přípravy

1. Uvařte dostatečné množství quinoy dle návodu na obalu. Nezapomeňte ji před vařením několikrát pořádně propláchnout. Uvařenou quinou slijte a nechte okapat.

2. Poté nakrájejte cibuli a rajčata na velmi drobné kousky. Smíchejte je s quinoou, přidejte nasekanou petrželku, mátu a zakápněte olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte a dochuťte trochou citronové šťávy, lžící javorového sirupu, solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou nadrceného římského kmínu.

3. Dejte salát do lednice na chvilku uležet. Mezitím nakrájejte na plátky uzený tempeh. Rozpalte pánev a z obou stran tempeh na olivovém oleji opečte. Servírujte ho s vychlazeným salátem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty