Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Bio salát z quinoy s opečeným tempehem

Další recepty a články

Jahodovošpenátový salát s...
Jahodovošpenátový...
Jahodovošpenátový salát s...
Jahodovošpenátový salát s...
Kedlubnový salát se zakysanou...
Kedlubnový salát se...
Kedlubnový salát se zakysanou...
Kedlubnový salát se zakysanou...
Středomořský salát s olivami a...
Středomořský salát s...
Středomořský salát s olivami a...
Středomořský salát s olivami a...
Řecký salát s lilkem a...
Řecký salát s lilkem...
Řecký salát s lilkem a...
Řecký salát s lilkem a...

Bio salát z quinoy s opečeným tempehem

Co budete potřebovat

:250 g quinoy NP Bio
½ žluté cibule NP Bio
10 cherry rajčat NP Bio
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 hrst čerstvé máty
2 lžíce olivového oleje NP Bio
1 citron NP Bio
1 lžíce javorového sirupu NP Bio
sůl, pepř
½ lžičky římského kmínu
190 g tempehu uzeného NP Bio

Jak na to?

1. Uvařte dostatečné množství quinoy dle návodu na obalu. Nezapomeňte ji před vařením několikrát pořádně propláchnout. Uvařenou quinou slijte a nechte okapat.

2. Poté nakrájejte cibuli a rajčata na velmi drobné kousky. Smíchejte je s quinoou, přidejte nasekanou petrželku, mátu a zakápněte olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte a dochuťte trochou citronové šťávy, lžící javorového sirupu, solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou nadrceného římského kmínu.

3. Dejte salát do lednice na chvilku uležet. Mezitím nakrájejte na plátky uzený tempeh. Rozpalte pánev a z obou stran tempeh na olivovém oleji opečte. Servírujte ho s vychlazeným salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bio salát z quinoy s opečeným tempehem

Salát Velmi snadné Saláty Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 9/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

:250 g quinoy NP Bio
½ žluté cibule NP Bio
10 cherry rajčat NP Bio
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 hrst čerstvé máty
2 lžíce olivového oleje NP Bio
1 citron NP Bio
1 lžíce javorového sirupu NP Bio
sůl, pepř
½ lžičky římského kmínu
190 g tempehu uzeného NP Bio

Jak na to?

1. Uvařte dostatečné množství quinoy dle návodu na obalu. Nezapomeňte ji před vařením několikrát pořádně propláchnout. Uvařenou quinou slijte a nechte okapat.

2. Poté nakrájejte cibuli a rajčata na velmi drobné kousky. Smíchejte je s quinoou, přidejte nasekanou petrželku, mátu a zakápněte olivovým olejem. Vše důkladně promíchejte a dochuťte trochou citronové šťávy, lžící javorového sirupu, solí, čerstvě mletým pepřem a špetkou nadrceného římského kmínu.

3. Dejte salát do lednice na chvilku uležet. Mezitím nakrájejte na plátky uzený tempeh. Rozpalte pánev a z obou stran tempeh na olivovém oleji opečte. Servírujte ho s vychlazeným salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodovošpenátový salát s...
Jahodovošpenátový salát s...
Jahodovošpenátový salát s...
Jahodovošpenátový salát s...
Kedlubnový salát se zakysanou...
Kedlubnový salát se zakysanou...
Kedlubnový salát se zakysanou...
Kedlubnový salát se zakysanou...
Středomořský salát s olivami a...
Středomořský salát s olivami a...
Středomořský salát s olivami a...
Středomořský salát s olivami a...
Řecký salát s lilkem a...
Řecký salát s lilkem a...
Řecký salát s lilkem a...
Řecký salát s lilkem a...

Inspirujte se podobnými recepty