
Bio polévka od mlsné kočičky z červené čočky
Ingredience
200 g | batátů NP Bio |
3 | mrkve NP Bio |
1 | cibule NP Bio |
2 | lžíce olivového oleje NP Bio |
200 g | červené čočky NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
2 | kostky zeleninového bujónu NP Bio |
500 ml | vody |
400 ml | kokosového mléka NP Bio |
sůl | |
pepř | |
8 | dýňových semínek NP Bio |
4 | plátky žitného chleba NP Bio |
8 | snítek čerstvé pažitky |
Postup přípravy
1. Oloupejte 200 g batátů a 3 mrkve, omyjte je a nakrájejte na kostky. Kousek mrkve si nechte na ozdobu. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky.
2. V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na něm orestujte cibuli, mrkev a batáty. Přisypte 200 g propláchnuté červené čočky. Přidejte očištěné, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku. V 500 ml horké vody rozmíchejte 2 kostky bujónu a zalijte jimi směs v hrnci. Povařte 15 minut.
3. Do hrnce vlijte 400 ml kokosového mléka, osolte, opepřete a vše rozmixujte na hladký krém. Horkou polévku nalijte do talířů.
4. Na každou polévku vykrojte z chleba kolečko o průměru 5 cm a 2 trojúhelníky na ouška. Kolečko vložte opatrně na hladinu polévky. K němu doplňte dýňová semínka jako očka a čumáček. Ze zbylé mrkve vykrájejte ouška. Na ta nejdřív použijte vykrojený chléb na okraj talíře a dozdobte plátky mrkví. Pažitku překrojte napůl a použijte jako fousky. Každý mlsný kocour se olízne!