Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio polévka od mlsné kočičky z červené čočky

Bio polévka od mlsné kočičky z červené čočky

Ingredience

200 g batátů NP Bio
3 mrkve NP Bio
1 cibule NP Bio
2 lžíce olivového oleje NP Bio
200 g červené čočky NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
2 kostky zeleninového bujónu NP Bio
500 ml vody
400 ml kokosového mléka NP Bio
sůl
pepř
8 dýňových semínek NP Bio
4 plátky žitného chleba NP Bio
8 snítek čerstvé pažitky

Postup přípravy

1. Oloupejte 200 g batátů a 3 mrkve, omyjte je a nakrájejte na kostky. Kousek mrkve si nechte na ozdobu. Cibuli očistěte a nakrájejte na kostičky.

2. V hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Na něm orestujte cibuli, mrkev a batáty. Přisypte 200 g propláchnuté červené čočky. Přidejte očištěné, na plátky nakrájené 2 stroužky česneku. V 500 ml horké vody rozmíchejte 2 kostky bujónu a zalijte jimi směs v hrnci. Povařte 15 minut.

3. Do hrnce vlijte 400 ml kokosového mléka, osolte, opepřete a vše rozmixujte na hladký krém. Horkou polévku nalijte do talířů.

4. Na každou polévku vykrojte z chleba kolečko o průměru 5 cm a 2 trojúhelníky na ouška. Kolečko vložte opatrně na hladinu polévky. K němu doplňte dýňová semínka jako očka a čumáček. Ze zbylé mrkve vykrájejte ouška. Na ta nejdřív použijte vykrojený chléb na okraj talíře a dozdobte plátky mrkví. Pažitku překrojte napůl a použijte jako fousky. Každý mlsný kocour se olízne!

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty