
Bio mrkvový krém s červenou čočkou
Ingredience
1 | žlutá cibule NP Bio |
1 | stroužek česneku NP Bio |
5 | mrkví NP Bio |
2 | lžíce olivového oleje NP Bio |
½ | lžičky kurkumy |
½ | lžičky římského kmínu |
sůl | |
1 | zeleninový bujón NP Bio |
1 | brambora pozdní NP Bio |
500 g | červené čočky loupané NP Bio |
4 | vejce NP Bio |
pepř | |
1 | citron NP Bio |
2 | snítky čerstvé hladkolisté petržele |
1 | zakysaná smetana NP Bio |
Postup přípravy
1. Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět.
2. Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu. Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.
3. V druhém hrnci uvařte dle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.
4. Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.
Pomohl vám recept?
4hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod