Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 žlutá cibule NP Bio
1 stroužek česneku NP Bio
5 mrkví NP Bio
2 lžíce olivového oleje NP Bio
½ lžičky kurkumy
½ lžičky římského kmínu
sůl
1 zeleninový bujón NP Bio
1 brambora pozdní NP Bio
500 g červené čočky loupané NP Bio
4 vejce NP Bio
pepř
1 citron NP Bio
2 snítky čerstvé hladkolisté petržele
1 zakysaná smetana NP Bio

Postup přípravy

1. Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět.

2. Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu. Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.

3. V druhém hrnci uvařte dle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.

4. Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty