Bio mrkvový krém s červenou čočkou
Ingredience
1 | žlutá cibule NP Bio |
1 | stroužek česneku NP Bio |
5 | mrkví NP Bio |
2 | lžíce olivového oleje NP Bio |
½ | lžičky kurkumy |
½ | lžičky římského kmínu |
sůl | |
1 | zeleninový bujón NP Bio |
1 | brambora pozdní NP Bio |
500 g | červené čočky loupané NP Bio |
4 | vejce NP Bio |
pepř | |
1 | citron NP Bio |
2 | snítky čerstvé hladkolisté petržele |
1 | zakysaná smetana NP Bio |
Postup přípravy
1. Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět.
2. Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu. Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.
3. V druhém hrnci uvařte dle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.
4. Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY