
Kapří hranolky s bramborovými kuřátky a tatarkou

Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kapr 500 g
- Česnek 2 strouž.
- Olej slunečnicový 3 plž
- Pepř
- Sůl
- Paprika mletá uzená 1 člž
- Strouhanka 5 plž
- Mouka hladká 10 plž
- Brambory
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Zakysaná smetana 1 ks
- Kyselé okurky 5 ks
- Kapr 500 g
- Česnek 2 strouž.
- Olej slunečnicový 3 plž
- Pepř
- Sůl
- Paprika mletá uzená 1 člž
- Strouhanka 5 plž
- Mouka hladká 10 plž
- Brambory
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Zakysaná smetana 1 ks
- Kyselé okurky 5 ks
Příprava
- 1Kapří díly vyfiletujte: odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechte. Do masa na jednotlivých filetech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 cm silné.
- 2Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet přes noc.
- 3Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte je v dostatečném množství oleje. Postačí jim minuta až dvě. Hotové hranolky nechte okapat na ubrousku.
- 4Bramborová kuřátka naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud okraje nezezlátnou.
- 5Kapří hranolky podávejte s bramborovými kuřátky a omáčkou umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.
- 1Kapří díly vyfiletujte: odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechte. Do masa na jednotlivých filetech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 cm silné.
- 2Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet přes noc.
- 3Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte je v dostatečném množství oleje. Postačí jim minuta až dvě. Hotové hranolky nechte okapat na ubrousku.
- 4Bramborová kuřátka naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud okraje nezezlátnou.
- 5Kapří hranolky podávejte s bramborovými kuřátky a omáčkou umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.