Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bio křehké kyjevské řízky s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Bio křehké kyjevské řízky s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Ingredience

2 stroužky česneku NP Bio
10 snítek čerstvé petržele
5 snítek čerstvého tymiánu
1 citron NP Bio
200 g bio másla
sůl
pepř
450 g kuřecích horních stehen bez kůže NP Bio
200 g pšeničné hladké mouky NP Bio
2 vejce NP Bio
300 g strouhanky
100 g parmazánu
300 ml řepkového oleje
1 kg brambor pozdních NP Bio
150 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio
muškátový oříšek
1 okurka NP Bio
20 g třtinového cukru NP Bio
30 ml jablečného octa
150 ml vody

Postup přípravy

1. Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Přidejte nadrobno nasekané lístky z 5 snítek petržele a 3 snítek tymiánu, z ½ citronu vymačkejte šťávu. Všechny připravené suroviny promíchejte se 100 g změklého másla, přidejte špetku soli a pepře. Zbylé máslo dejte do lednice. Vytvarujte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte ztuhnout na 30 minut do mrazničky.

2. Bio stehenní řízky vykostěte a maso lehce naklepejte. Doprostřed každého řízku pak položte plátek ztuhlého másla a přidejte nasekané lístky ze 4 snítek petržele a 2 snítek tymiánu. Maso přeložte napůl a okraje k sobě sklepněte paličkou. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet 30 minut v chladničce.

3. Odstraňte potravinářskou fólii. Řízky osolte a rovnoměrně obalte v mouce. Poté je namočte do rozšlehaných vajec, nakonec obalte ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky ze zbylé snítky petržele.

4. V pánvi rozehřejte olej a smažte řízky, dokud nedosáhnete preferované barvy. Poté přendejte do pekáče a dopečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

5. Brambory oloupejte a propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Než se brambory uvaří, ohřejte mléko.

6. Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte nebo rozmixujte ručním šlehačem. Přidejte na kousky nakrájené zbylé vychlazené máslo, teplé mléko a vše vyšlehejte společně dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku.

7. Omytou okurku i se slupkou nastrouhejte do mísy. V jiné misce promíchejte cukr, ocet, vodu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Zálivkou prolijte nastrouhanou okurku a salát podávejte v misce.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty