Bio křehké kyjevské řízky s bramborovou kaší a okurkovým salátem

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 9/2021
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 4 Magazín 9/2021

Ingredience

2 stroužky česneku NP Bio
10 snítek čerstvé petržele
5 snítek čerstvého tymiánu
1 citron NP Bio
200 g bio másla
sůl
pepř
450 g kuřecích horních stehen bez kůže NP Bio
200 g pšeničné hladké mouky NP Bio
2 vejce NP Bio
300 g strouhanky
100 g parmazánu
300 ml řepkového oleje
1 kg brambor pozdních NP Bio
150 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio
muškátový oříšek
1 okurka NP Bio
20 g třtinového cukru NP Bio
30 ml jablečného octa
150 ml vody

Postup přípravy

1. Česnek oloupejte a prolisujte do misky. Přidejte nadrobno nasekané lístky z 5 snítek petržele a 3 snítek tymiánu, z ½ citronu vymačkejte šťávu. Všechny připravené suroviny promíchejte se 100 g změklého másla, přidejte špetku soli a pepře. Zbylé máslo dejte do lednice. Vytvarujte váleček, zabalte jej do potravinářské fólie a dejte ztuhnout na 30 minut do mrazničky.

2. Bio stehenní řízky vykostěte a maso lehce naklepejte. Doprostřed každého řízku pak položte plátek ztuhlého másla a přidejte nasekané lístky ze 4 snítek petržele a 2 snítek tymiánu. Maso přeložte napůl a okraje k sobě sklepněte paličkou. Zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet 30 minut v chladničce.

3. Odstraňte potravinářskou fólii. Řízky osolte a rovnoměrně obalte v mouce. Poté je namočte do rozšlehaných vajec, nakonec obalte ve strouhance promíchané s nastrouhaným parmazánem a nasekanými lístky ze zbylé snítky petržele.

4. V pánvi rozehřejte olej a smažte řízky, dokud nedosáhnete preferované barvy. Poté přendejte do pekáče a dopečte 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

5. Brambory oloupejte a propláchněte ve studené vodě, abyste je zbavili přebytečného škrobu. Vložte do hrnce, zalijte vodou, osolte a uvařte doměkka. Než se brambory uvaří, ohřejte mléko.

6. Uvařené brambory slijte a rozšťouchejte nebo rozmixujte ručním šlehačem. Přidejte na kousky nakrájené zbylé vychlazené máslo, teplé mléko a vše vyšlehejte společně dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku.

7. Omytou okurku i se slupkou nastrouhejte do mísy. V jiné misce promíchejte cukr, ocet, vodu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Zálivkou prolijte nastrouhanou okurku a salát podávejte v misce.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
1hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky