ReceptyListové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem
Albert logoAlbert logo
  • Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem

Listové těsto naslano s cibulkou a modrým sýrem
Snadné
16-30 minut
0/5
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 1 plž
  • Cukr tmavý 1 člž
  • Cibule 6 ks
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Listové těsto 500 g
  • Zakysaná smetana 250 ml
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Sýr s modrou plísní 120 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo 15 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Cukr tmavý 1 člž
  • Cibule 6 ks
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Listové těsto 500 g
  • Zakysaná smetana 250 ml
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Sýr s modrou plísní 120 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo 15 g

Příprava

  1. 1
    V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.
  1. 1
    V pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Přisypte cibuli, osolte a nechte za občasného míchání opékat 20 minut, pak přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Podle potřeby regulujte plamen, aby se cibule nepřipálila. Vmíchejte balsamikový ocet. Mezitím nechte na pánvičce dokřupava vypéct slaninu. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte na 2 stejné pláty a trochu ho propíchejte vidličkou. Po krajích naznačte 1,5 cm okraj. Přesuňte je na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte smetanu a sýr, osolte a opepřete. Rozdělte na čtverce, navrch dejte zkaramelizovanou cibuli, slaninu a tymián. Pečte 15–18 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.