×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bigoš

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba -...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Bigoš

Co budete potřebovat

100 g sádla
200 g hovězí kližky, nakrájené na kostky
200 g vepřového plecka, nakrájeného
sůl
čerstvě namletý pepř
200 g hlávkového zelí, nakrouhaného
200 g kysaného zelí
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
2 hrsti sušených hub
1 velká cibule, nakrájená
100 g klobásy, na kolečka
2–3 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. V těžkém kastrolu vhodném do trouby opečte na polovině sádla zprudka oba druhy masa, osolte, opepřete, podlijte vodou, přiklopte. Za občasného promíchání a podlití pečte, až je maso měkké. Zatím nakrouhejte hlávkové zelí a případně překrájejte dlouhé kusy kysaného zelí. Oba druhy zelí dejte do hrnce, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, sušené houby, podlijte a duste doměkka. Na pánvi mezitím osmahněte na zbylém sádle cibuli, přidejte klobásu a sladkou mletou papriku. Jakmile jsou maso, zelí i houby měkké, promíchejte vše i s klobásou a podle chuti dosolte a dopepřete. Teprve nakonec vmíchejte rajčatový protlak a ještě chvilku povařte.
Polévka je nejlepší druhý či třetí den, pěkně odleželá. Dá se jíst jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bigoš

Polévka Snadné Česká Česká kuchyně Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 3 (17)

Co budete potřebovat

100 g sádla
200 g hovězí kližky, nakrájené na kostky
200 g vepřového plecka, nakrájeného
sůl
čerstvě namletý pepř
200 g hlávkového zelí, nakrouhaného
200 g kysaného zelí
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
2 hrsti sušených hub
1 velká cibule, nakrájená
100 g klobásy, na kolečka
2–3 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 170 °C. V těžkém kastrolu vhodném do trouby opečte na polovině sádla zprudka oba druhy masa, osolte, opepřete, podlijte vodou, přiklopte. Za občasného promíchání a podlití pečte, až je maso měkké. Zatím nakrouhejte hlávkové zelí a případně překrájejte dlouhé kusy kysaného zelí. Oba druhy zelí dejte do hrnce, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, sušené houby, podlijte a duste doměkka. Na pánvi mezitím osmahněte na zbylém sádle cibuli, přidejte klobásu a sladkou mletou papriku. Jakmile jsou maso, zelí i houby měkké, promíchejte vše i s klobásou a podle chuti dosolte a dopepřete. Teprve nakonec vmíchejte rajčatový protlak a ještě chvilku povařte.
Polévka je nejlepší druhý či třetí den, pěkně odleželá. Dá se jíst jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Kočičí svatba - kroupy s...
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík

Inspirujte se podobnými recepty