Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 g sádla
200 g hovězí kližky, nakrájené na kostky
200 g vepřového plecka, nakrájeného
sůl
čerstvě namletý pepř
200 g hlávkového zelí, nakrouhaného
200 g kysaného zelí
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
2 hrsti sušených hub
1 velká cibule, nakrájená
100 g klobásy, na kolečka
2–3 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 170 °C. V těžkém kastrolu vhodném do trouby opečte na polovině sádla zprudka oba druhy masa, osolte, opepřete, podlijte vodou, přiklopte. Za občasného promíchání a podlití pečte, až je maso měkké. Zatím nakrouhejte hlávkové zelí a případně překrájejte dlouhé kusy kysaného zelí. Oba druhy zelí dejte do hrnce, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, sušené houby, podlijte a duste doměkka. Na pánvi mezitím osmahněte na zbylém sádle cibuli, přidejte klobásu a sladkou mletou papriku. Jakmile jsou maso, zelí i houby měkké, promíchejte vše i s klobásou a podle chuti dosolte a dopepřete. Teprve nakonec vmíchejte rajčatový protlak a ještě chvilku povařte.
Polévka je nejlepší druhý či třetí den, pěkně odleželá. Dá se jíst jako hlavní jídlo s čerstvým chlebem.

Pomohl vám recept?
39hodnocení3

Další videorecepty