Snadný boršč

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Polévka
Ingredience
Složení 6 porcí
- Vepřová kýta 150 g
- Hovězí polévková směs 150 g
- Kuřecí prsní řízky 150 g
- Červená řepa 3 ks
- Rajče 5 ks
- Mrkev 3 ks
- Zelí bílé 500 g
- Sůl 1 člž
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Nové koření 7 ks
- Pepř celý 7 ks
- Kvasný ocet 2 plž
- Zakysaná smetana 150 g
- Pepř
- Vepřová kýta 150 g
- Hovězí polévková směs 150 g
- Kuřecí prsní řízky 150 g
- Červená řepa 3 ks
- Rajče 5 ks
- Mrkev 3 ks
- Zelí bílé 500 g
- Sůl 1 člž
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Nové koření 7 ks
- Pepř celý 7 ks
- Kvasný ocet 2 plž
- Zakysaná smetana 150 g
- Pepř
Příprava
- 1Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
- 2Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
- 3Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
- 4Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.
- 1Vložte 500 g hovězího předního a 500 g vepřových žeber do hrnce a zalijte 3 litry vody, přidejte 1 celou cibuli, 2 stroužky česneku, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře.
- 2Nakrájejte 50 g špeku nebo slaniny na kostky a na pánvi je hezky vyškvařte. Přidejte 25 g másla, na kostky nakrájené 4 brambory a na kolečka nakrájené 2 mrkve. Přilijte trochu vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
- 3Uvařené maso vyndejte z vývaru, nechte vychladnout a nakrájejte libové části na kostky. Vývar přeceďte, abyste odstranili nečistoty z vývaru.
- 4Do většího hrnce vložte nakrájené maso, uvařenou zeleninu, 1 na kostky nakrájenou červenou řepu, 150 g červených fazolí z plechovky, na nudličky nakrájenou čtvrtku červeného zelí, přelijte vývarem a nechte vařit dalších 15 minut. Servírujte do misek se zakysanou smetanou. Ať vám chutná.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











