×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...

Bezlepkové linecké

Co budete potřebovat

350 g rýžové mouky
220–250 g másla
120 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžička strouhané citronové kůry
rybízová nebo jiná zavařenina na slepování

Jak na to?

Z mouky, změklého másla, cukru, vejce a strouhané citronové kůry vypracujte těsto. Pokud by bylo příliš drobivé, přidejte trochu másla navíc. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet do druhého dne nebo alespoň jednu hodinu.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Z rozváleného těsta vykrajujte tvary a pečte 5–8 minut. Nechte vychladnout a slepujte marmeládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bezlepkové linecké

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Bezlepkové Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tipy na jedlé vánoční dárky

O tuhle vánoční klasiku nebudete ochuzeni, ani když ze svého jídelníčku máte vyřazený lepek. Alternativa s kvalitní rýžovou moukou dobře funguje a cukroví i na pohled vypadá úplně jako podle tradiční receptury.

Co budete potřebovat

350 g rýžové mouky
220–250 g másla
120 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžička strouhané citronové kůry
rybízová nebo jiná zavařenina na slepování

Jak na to?

Z mouky, změklého másla, cukru, vejce a strouhané citronové kůry vypracujte těsto. Pokud by bylo příliš drobivé, přidejte trochu másla navíc. Zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici uležet do druhého dne nebo alespoň jednu hodinu.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Z rozváleného těsta vykrajujte tvary a pečte 5–8 minut. Nechte vychladnout a slepujte marmeládou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát...
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s jablkem
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...

Inspirujte se podobnými recepty