Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Beskydské strapačky se zelím a slaninou

Další recepty a články

Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná...
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...

Beskydské strapačky se zelím a slaninou

Co budete potřebovat

800 g brambor typu B
500 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
2 lžíce sádla
200 g cibule
150 g anglické slaniny v celku
500 g kysaného zelí
1 hrst čerstvé petrželky

Jak na to?

1. Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijte. Smíchejte s moukou, vejcem, ½ lžičky soli a vypracujte těsto polotuhé konzistence.

2. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přes cedník s většími otvory do ní postupně propasírujte těsto. Když vyplavou strapačky na hladinu, vařte je 5 minut. Poté je sceďte a promíchejte se lžící sádla.

3. Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi na zbylém sádle osmažte cibuli, přidejte slaninu a poté i pokrájené scezené kysané zelí. Nakonec vmíchejte strapačky a podávejte posypané nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Beskydské strapačky se zelím a slaninou

Hlavní chod Snadné Zelenina Bez laktózy Magazín 1/2021 Počet porcí: 4
(0)
Halušky nejsou specialita pouze na Slovensku, ale oblíbené strapačky jsou tradičním pokrmem také na Valašsku. Nesmí k nim chybět pořádná porce kysaného zelí, o jehož přínosu pro zdraví věděli už dávno i naši předci.

Co budete potřebovat

800 g brambor typu B
500 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
2 lžíce sádla
200 g cibule
150 g anglické slaniny v celku
500 g kysaného zelí
1 hrst čerstvé petrželky

Jak na to?

1. Oloupané syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle, přebytečnou vodu slijte. Smíchejte s moukou, vejcem, ½ lžičky soli a vypracujte těsto polotuhé konzistence.

2. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a přes cedník s většími otvory do ní postupně propasírujte těsto. Když vyplavou strapačky na hladinu, vařte je 5 minut. Poté je sceďte a promíchejte se lžící sádla.

3. Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi na zbylém sádle osmažte cibuli, přidejte slaninu a poté i pokrájené scezené kysané zelí. Nakonec vmíchejte strapačky a podávejte posypané nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...

Inspirujte se podobnými recepty