Beskydské strapačky se zelím a slaninou
Halušky nejsou specialita pouze na Slovensku, ale oblíbené strapačky jsou tradičním pokrmem také na Valašsku. Nesmí k nim chybět pořádná porce kysaného zelí, o jehož přínosu pro zdraví věděli už dávno i naši předci.

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory typu B 800 g
 - Mouka polohrubá 500 g
 - Vejce 1 ks
 - Sůl
 - Sádlo 2 plž
 - Cibule 200 g
 - Anglická slanina 150 g
 - Zelí kysané 500 g
 - Petrželka čerstvá 1 hrs.
 
- Brambory typu B 800 g
 - Mouka polohrubá 500 g
 - Vejce 1 ks
 - Sůl
 - Sádlo 2 plž
 - Cibule 200 g
 - Anglická slanina 150 g
 - Zelí kysané 500 g
 - Petrželka čerstvá 1 hrs.
 
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. | 
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







