Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g Hery, změklé
200 g krupicového cukru
2 vejce
400 g polohrubé mouky
citronová kůra, vaječný koňak, rum nebo skořice na dochucení
250–300 ml mléka
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
rozpuštěné máslo na vymazání formy
najemno drcené Bebe sušenky na vysypání formy

Postup přípravy

Heru vyndejte z lednice zhruba 3 hodiny před pečením, aby byla hodně změkla. Dejte ji do mísy, přisypte cukr a důkladně utřete do nadýchané směsi. Přidejte vejce, mouku a všechny přísady, kterými chcete beranka ochutit: kůru, koňak, rum nebo skořici. Vlijte tolik mléka, abyste získali hladké nadýchané těsto. Nakonec vmíchejte kypřící prášek a těsto nalijte do máslem vymazané a namletými sušenkami vysypané formy na beranka. V troubě vyhřáté na 160–170 °C pečte 45 minut.

Pomohl vám recept?
175hodnocení4

Další videorecepty