×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Beránek z třeného těsta

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Beránek z třeného těsta

Co budete potřebovat

250 g Hery, změklé
200 g krupicového cukru
2 vejce
400 g polohrubé mouky
citronová kůra, vaječný koňak, rum nebo skořice na dochucení
250–300 ml mléka
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
rozpuštěné máslo na vymazání formy
najemno drcené Bebe sušenky na vysypání formy

Jak na to?

Heru vyndejte z lednice zhruba 3 hodiny před pečením, aby byla hodně změkla. Dejte ji do mísy, přisypte cukr a důkladně utřete do nadýchané směsi. Přidejte vejce, mouku a všechny přísady, kterými chcete beranka ochutit: kůru, koňak, rum nebo skořici. Vlijte tolik mléka, abyste získali hladké nadýchané těsto. Nakonec vmíchejte kypřící prášek a těsto nalijte do máslem vymazané a namletými sušenkami vysypané formy na beranka. V troubě vyhřáté na 160–170 °C pečte 45 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Beránek z třeného těsta

Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (70)

Co budete potřebovat

250 g Hery, změklé
200 g krupicového cukru
2 vejce
400 g polohrubé mouky
citronová kůra, vaječný koňak, rum nebo skořice na dochucení
250–300 ml mléka
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
rozpuštěné máslo na vymazání formy
najemno drcené Bebe sušenky na vysypání formy

Jak na to?

Heru vyndejte z lednice zhruba 3 hodiny před pečením, aby byla hodně změkla. Dejte ji do mísy, přisypte cukr a důkladně utřete do nadýchané směsi. Přidejte vejce, mouku a všechny přísady, kterými chcete beranka ochutit: kůru, koňak, rum nebo skořici. Vlijte tolik mléka, abyste získali hladké nadýchané těsto. Nakonec vmíchejte kypřící prášek a těsto nalijte do máslem vymazané a namletými sušenkami vysypané formy na beranka. V troubě vyhřáté na 160–170 °C pečte 45 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty