
Beránek z piškotového těsta
Upečte si tradičního velikonočního beránka z piškotového těsta! Jednoduchý a nadýchaný recept, který provoní váš domov a potěší celou rodinu. Podívejte se na návod krok za krokem!

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Cukr moučkový 250 g
- Vejce 5 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Mouka hrubá
- Mouka polohrubá 280 g
- Máslo 5 plž
- Cukr moučkový 250 g
- Vejce 5 ks
- Cukr vanilkový 1 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Mouka hrubá
- Mouka polohrubá 280 g
- Máslo 5 plž
Příprava
- 1V robotu šlehejte cukr, 4 žloutky, 1 celé vejce, citronovou kůru a vanilkový cukr asi 10 minut do světlé pěny.
- 2Ze 4 bílků ušlehejte tuhý sníh. Střídavě ho s moukou a rozpuštěným máslem přidávejte k ušlehaným žloutkům a umíchejte hladké, vláčné těsto.
- 3Nalijte ho do pečlivě vymazané a vysypané formy. Pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
- 1V robotu šlehejte cukr, 4 žloutky, 1 celé vejce, citronovou kůru a vanilkový cukr asi 10 minut do světlé pěny.
- 2Ze 4 bílků ušlehejte tuhý sníh. Střídavě ho s moukou a rozpuštěným máslem přidávejte k ušlehaným žloutkům a umíchejte hladké, vláčné těsto.
- 3Nalijte ho do pečlivě vymazané a vysypané formy. Pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace Hledáte inspiraci na velikonoční pečení? 🐥🥚🍰 Připravte si ty nejlepší sladké i slané dobroty s našimi osvědčenými recepty! Stačí si vybrat na velikonoční recepty na sladké a slané pečení a užít si Velikonoce plné skvělých chutí.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.