Banánový dort s ananasem a citronovým krémem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Obě formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na malé kousky, banány rozmačkejte vidličkou, ořechy nasekejte.
Ve velké míse smíchejte mouku, kokos, cukr, prášek do pečiva, skořici a ořechy.
V jiné míse vidličkou prošlehejte vejce a olej, vmíchejte banány a ananas.
Směs tekutých surovin vmíchejte do sypkých, postačí vám na to vařečka, robot nepotřebujete. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí: zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
Mascarpone promíchejte
s cukrem a citronovou šťávou, opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte smetanu dotuha a stěrkou ji vmíchejte do mascarpone.
Korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku, nebo přímo na etažér, dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu. Krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste asi čtvrtinu krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu.
Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte mandlemi v čokoládě, ovocem a citronovým tymiánem. Před podáváním ho dejte dobře vychladit do lednice.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Banánový dort s ananasem a citronovým krémem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Obě formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na malé kousky, banány rozmačkejte vidličkou, ořechy nasekejte.
Ve velké míse smíchejte mouku, kokos, cukr, prášek do pečiva, skořici a ořechy.
V jiné míse vidličkou prošlehejte vejce a olej, vmíchejte banány a ananas.
Směs tekutých surovin vmíchejte do sypkých, postačí vám na to vařečka, robot nepotřebujete. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí: zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
Mascarpone promíchejte
s cukrem a citronovou šťávou, opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte smetanu dotuha a stěrkou ji vmíchejte do mascarpone.
Korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku, nebo přímo na etažér, dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu. Krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste asi čtvrtinu krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu.
Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte mandlemi v čokoládě, ovocem a citronovým tymiánem. Před podáváním ho dejte dobře vychladit do lednice.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio