×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

Co budete potřebovat

225 g kompotovaného ananasu
400 g oloupaných banánů
100 g pekanových ořechů
350 g hladké mouky
40 g strouhaného kokosu
300 g třtinového cukru
½ prášku do pečiva
2 lžičky skořice
4 vejce
180 ml řepkového oleje
máslo na vymazání formy
Krém
600 g mascarpone
100 g moučkového cukru
šťáva z ½ citronu
200 g smetany ke šlehání 31%
Dokončení
mandle v čokoládě
čerstvé ovoce
citronový tymián

Jak na to?

Obě formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na malé kousky, banány rozmačkejte vidličkou, ořechy nasekejte.
Ve velké míse smíchejte mouku, kokos, cukr, prášek do pečiva, skořici a ořechy.
V jiné míse vidličkou prošlehejte vejce a olej, vmíchejte banány a ananas.
Směs tekutých surovin vmíchejte do sypkých, postačí vám na to vařečka, robot nepotřebujete. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí: zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
Mascarpone promíchejte 
s cukrem a citronovou šťávou, opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte smetanu dotuha a stěrkou ji vmíchejte do mascarpone.
Korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku, nebo přímo na etažér, dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu. Krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste asi čtvrtinu krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu.
Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte mandlemi v čokoládě, ovocem a citronovým tymiánem. Před podáváním ho dejte dobře vychladit do lednice.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

Dezert Snadné Dorty Vegetariánské Tymián Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: na dvě formy o průměru 20 cm
Průměrné hodnocení 4 (34)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

225 g kompotovaného ananasu
400 g oloupaných banánů
100 g pekanových ořechů
350 g hladké mouky
40 g strouhaného kokosu
300 g třtinového cukru
½ prášku do pečiva
2 lžičky skořice
4 vejce
180 ml řepkového oleje
máslo na vymazání formy
Krém
600 g mascarpone
100 g moučkového cukru
šťáva z ½ citronu
200 g smetany ke šlehání 31%
Dokončení
mandle v čokoládě
čerstvé ovoce
citronový tymián

Jak na to?

Obě formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na malé kousky, banány rozmačkejte vidličkou, ořechy nasekejte.
Ve velké míse smíchejte mouku, kokos, cukr, prášek do pečiva, skořici a ořechy.
V jiné míse vidličkou prošlehejte vejce a olej, vmíchejte banány a ananas.
Směs tekutých surovin vmíchejte do sypkých, postačí vám na to vařečka, robot nepotřebujete. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí: zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
Mascarpone promíchejte 
s cukrem a citronovou šťávou, opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte smetanu dotuha a stěrkou ji vmíchejte do mascarpone.
Korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku, nebo přímo na etažér, dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu. Krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste asi čtvrtinu krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu.
Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte mandlemi v čokoládě, ovocem a citronovým tymiánem. Před podáváním ho dejte dobře vychladit do lednice.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.