×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

Další recepty a články

Makový dort
Makový dort
Makový dort
Makový dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso...
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort

Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

Co budete potřebovat

225 g kompotovaného ananasu
400 g oloupaných banánů
100 g pekanových ořechů
350 g hladké mouky
40 g strouhaného kokosu
300 g třtinového cukru
½ prášku do pečiva
2 lžičky skořice
4 vejce
180 ml řepkového oleje
máslo na vymazání formy
Krém
600 g mascarpone
100 g moučkového cukru
šťáva z ½ citronu
200 g smetany ke šlehání 31%
Dokončení
mandle v čokoládě
čerstvé ovoce
citronový tymián

Jak na to?

Obě formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na malé kousky, banány rozmačkejte vidličkou, ořechy nasekejte.
Ve velké míse smíchejte mouku, kokos, cukr, prášek do pečiva, skořici a ořechy.
V jiné míse vidličkou prošlehejte vejce a olej, vmíchejte banány a ananas.
Směs tekutých surovin vmíchejte do sypkých, postačí vám na to vařečka, robot nepotřebujete. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí: zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
Mascarpone promíchejte 
s cukrem a citronovou šťávou, opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte smetanu dotuha a stěrkou ji vmíchejte do mascarpone.
Korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku, nebo přímo na etažér, dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu. Krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste asi čtvrtinu krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu.
Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte mandlemi v čokoládě, ovocem a citronovým tymiánem. Před podáváním ho dejte dobře vychladit do lednice.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Banánový dort s ananasem a citronovým krémem

Dezert Snadné Dorty Vegetariánské Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: na dvě formy o průměru 20 cm
Průměrné hodnocení 4 (33)

Co budete potřebovat

225 g kompotovaného ananasu
400 g oloupaných banánů
100 g pekanových ořechů
350 g hladké mouky
40 g strouhaného kokosu
300 g třtinového cukru
½ prášku do pečiva
2 lžičky skořice
4 vejce
180 ml řepkového oleje
máslo na vymazání formy
Krém
600 g mascarpone
100 g moučkového cukru
šťáva z ½ citronu
200 g smetany ke šlehání 31%
Dokončení
mandle v čokoládě
čerstvé ovoce
citronový tymián

Jak na to?

Obě formy lehce vymažte máslem, dno i boky vyložte pečicím papírem.
Ananas nakrájejte na malé kousky, banány rozmačkejte vidličkou, ořechy nasekejte.
Ve velké míse smíchejte mouku, kokos, cukr, prášek do pečiva, skořici a ořechy.
V jiné míse vidličkou prošlehejte vejce a olej, vmíchejte banány a ananas.
Směs tekutých surovin vmíchejte do sypkých, postačí vám na to vařečka, robot nepotřebujete. Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo, a těsto rovnoměrně rozdělte do obou forem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Zda je korpus propečený, vyzkoušíte špejlí: zapíchněte ji do středu korpusu, měli byste ji vytáhnout suchou.
Mascarpone promíchejte 
s cukrem a citronovou šťávou, opět stačí vařečkou, přílišným šleháním mascarpone řídne. Ušlehejte smetanu dotuha a stěrkou ji vmíchejte do mascarpone.
Korpusy podélně prokrojte na poloviny. Na podložku, nebo přímo na etažér, dejte lžíci krému, na ni posaďte polovinu korpusu. Krémem naplňte cukrářský sáček, bude se vám snáz nanášet. Na korpus naneste asi čtvrtinu krému, přiklopte druhou částí korpusu, opět naneste krém. Následuje horní část druhého korpusu, pak krém a nahoru dejte spodní část korpusu dnem vzhůru. Díky tomu budete mít krásně rovný vršek dortu.
Krém naneste na vrch dortu a špachtlí ho nepravidelně rozetřete. Špachtlí nebo cukrářskou kartou uhlaďte krém na boku dortu. Dort ozdobte mandlemi v čokoládě, ovocem a citronovým tymiánem. Před podáváním ho dejte dobře vychladit do lednice.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Makový dort
Makový dort
Makový dort
Makový dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový Espresso dort
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort

Inspirujte se podobnými recepty