Bageta s panenkou a nivou
Ingredience
2 | lžíce jablečného octa |
75 ml | jablečného moštu |
100 g | hnědého cukru |
1 | lžíce dijonské hořčice |
800 g | vepřové panenky |
sůl, pepř | |
400 g | bílého zelí |
1 | hrst čerstvé bazalky |
100 g | rukoly |
2 | šalotky |
1 | lžíce hrubozrnné hořčice |
260 g | majonézy |
1 | citron |
2 | bagety |
100 g | nivy |
1 | jablko |
200 g | cherry rajčat |
Postup přípravy
1. V míse smíchejte ocet s moštem, cukrem a dijonskou hořčicí.
2. Očištěnou panenku osolte a opepřete ze všech stran, obalte marinádou a nechte hodinu odpočívat.
3. V další míse smíchejte najemno nakrouhané bílé zelí s pokrájenou bazalkou, 50 g rukoly, najemno pokrájenou šalotkou, hořčicí a 100 g majonézy. Salát dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
4. Vepřovou panenku vyjměte z marinády a vložte do trouby vyhřáté na 220 °C na 40 minut. Před krájením nechte maso 5 minut odpočinout.
4. Bagetu podélně rozpulte a vložte na 5 minut do trouby k panence. Každou stranu bagety potřete 2 lžícemi majonézy, poklaďte pokrájenou vepřovou panenkou, plátky nivy, zelným salátem a plátky jablka. Přiklopte druhou půlkou a bagetu v půli rozřízněte. Servírujte se zbylou rukolou a omytými cherry rajčátky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY