Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bageta s panenkou a nivou

Bageta s panenkou a nivou

Ingredience

2 lžíce jablečného octa
75 ml jablečného moštu
100 g hnědého cukru
1 lžíce dijonské hořčice
800 g vepřové panenky
sůl, pepř
400 g bílého zelí
1 hrst čerstvé bazalky
100 g rukoly
2 šalotky
1 lžíce hrubozrnné hořčice
260 g majonézy
1 citron
2 bagety
100 g nivy
1 jablko
200 g cherry rajčat

Postup přípravy

1. V míse smíchejte ocet s moštem, cukrem a dijonskou hořčicí.
2. Očištěnou panenku osolte a opepřete ze všech stran, obalte marinádou a nechte hodinu odpočívat.
3. V další míse smíchejte najemno nakrouhané bílé zelí s pokrájenou bazalkou, 50 g rukoly, najemno pokrájenou šalotkou, hořčicí a 100 g majonézy. Salát dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
4. Vepřovou panenku vyjměte z marinády a vložte do trouby vyhřáté na 220 °C na 40 minut. Před krájením nechte maso 5 minut odpočinout.
4. Bagetu podélně rozpulte a vložte na 5 minut do trouby k panence. Každou stranu bagety potřete 2 lžícemi majonézy, poklaďte pokrájenou vepřovou panenkou, plátky nivy, zelným salátem a plátky jablka. Přiklopte druhou půlkou a bagetu v půli rozřízněte. Servírujte se zbylou rukolou a omytými cherry rajčátky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty