Patizon v panko strouhance
Vyzkoušejte náš recept na patizon v panko strouhance. Tento křupavý a chutný pokrm je ideální jako hlavní chod nebo příloha. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem pro dokonalý zážitek.

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Podzim
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory nové 1 kg
- Sůl
- Olej olivový 20 ml
- Citron 1 ks
- Hořčice hrubozrnná 4 plž
- Kapary 1 plž
- Cibulka jarní 2 ks
- Pepř
- Cibule červená 1 ks
- Ředkvičky 10 ks
- Patizon 1 ks
- Vejce 3 ks
- Mouka hladká 100 g
- Panko strouhanka 200 g
- Sezam černý 30 g
- Olej slunečnicový 500 ml
- Kopr čerstvý 1 snít.
- Brambory nové 1 kg
- Sůl
- Olej olivový 20 ml
- Citron 1 ks
- Hořčice hrubozrnná 4 plž
- Kapary 1 plž
- Cibulka jarní 2 ks
- Pepř
- Cibule červená 1 ks
- Ředkvičky 10 ks
- Patizon 1 ks
- Vejce 3 ks
- Mouka hladká 100 g
- Panko strouhanka 200 g
- Sezam černý 30 g
Příprava
- 1Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
- 2Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
- 3Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
- 4V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!
- 1Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
- 2Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
- 3Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
- 4V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Inspirace na zdravé recepty Chcete se cítit lépe a mít více energie? Inspirujte se našimi zdravými recepty, které jsou nejen chutné, ale také plné živin. Na stránkách detoxikační, fit a zdravé recepty a recepty na saláty najdete spoustu nápadů na lehká jídla, která vám pomohou udržet se ve formě. Od svěžích salátů po výživné polévky – máme pro vás vše, co potřebujete k tomu, abyste jedli zdravě a s chutí. Přidejte se k nám na cestě za lepším zdravím a objevte nové oblíbené recepty!Inspirace na teplé, studené i sladké večeře Hledáte inspiraci na rychlé a chutné večeře? Podívejte se na naši stránku tipy na rychlé teplé i studené večeře, kde najdete spoustu nápadů na jednoduché a zdravé recepty. Ať už preferujete teplá jídla nebo lehké studené pokrmy, máme pro vás něco, co si zamilujete. Připravte si večeři snadno a rychle s našimi recepty!
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







