ReceptyPatizon v panko strouhance
Albert logoAlbert logo
  • Patizon v panko strouhance

Patizon v panko strouhance

Vyzkoušejte náš recept na patizon v panko strouhance. Tento křupavý a chutný pokrm je ideální jako hlavní chod nebo příloha. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem pro dokonalý zážitek.
Patizon v panko strouhance
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Podzim
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory nové 1 kg
  • Sůl
  • Olej olivový 20 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 4 plž
  • Kapary 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Pepř
  • Cibule červená 1 ks
  • Ředkvičky 10 ks
  • Patizon 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Panko strouhanka 200 g
  • Sezam černý 30 g
  • Olej slunečnicový 500 ml
  • Kopr čerstvý 1 snít.
  • Brambory nové 1 kg
  • Sůl
  • Olej olivový 20 ml
  • Citron 1 ks
  • Hořčice hrubozrnná 4 plž
  • Kapary 1 plž
  • Cibulka jarní 2 ks
  • Pepř
  • Cibule červená 1 ks
  • Ředkvičky 10 ks
  • Patizon 1 ks
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Panko strouhanka 200 g
  • Sezam černý 30 g

Příprava

1
Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
2
Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
3
Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
4
V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!
1
Kilo dobře očištěných brambor uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Mezitím si připravte zálivku. Smíchejte 20 ml olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, 4 lžíce hrubozrnné hořčice, lžíci kaparů, 2 očištěné a najemno nasekané jarní cibulky a dochuťte solí a pepřem.
2
Uvařené brambory nakrájejte na plátky a smíchejte je ve větší míse s oloupanou a na plátky nakrájenou červenou cibulí a plátky omytých ředkviček. Zalijte připravenou zálivkou a dejte chladit do lednice.
3
Mezitím nakrájejte omytý patizon na plátky silné asi 1 cm a lžící opatrně vyjměte vnitřní část semínek, čímž vznikne uprostřed plátků vždy malý oválný otvor. Na 3 talíře si rozdělte suroviny na trojobal. Do jednoho rozšlehaná a osolená 3 vejce, do dalšího 100 g hladké mouky a do třetího 200 g panko strouhanky smíchané s 30 g sezamu. Plátky patizonu obalte postupně nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec v sezamové strouhance.
4
V hlubší pánvi rozpalte ½ litru slunečnicového oleje a obalené kousky patizonu smažte z obou stran dozlatova. Hotové patizony nechte po vyjmutí okapat od přebytečného oleje na papírové utěrce. Podávejte s vychlazeným bramborovým salátem, ozdobené snítkou čerstvého kopru. Řízky mohou být výborné i bez masa!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Inspirace na zdravé recepty
    Chcete se cítit lépe a mít více energie? Inspirujte se našimi zdravými recepty, které jsou nejen chutné, ale také plné živin. Na stránkách detoxikační, fit a zdravé recepty a recepty na saláty najdete spoustu nápadů na lehká jídla, která vám pomohou udržet se ve formě. Od svěžích salátů po výživné polévky – máme pro vás vše, co potřebujete k tomu, abyste jedli zdravě a s chutí. Přidejte se k nám na cestě za lepším zdravím a objevte nové oblíbené recepty!
  • Inspirace na teplé, studené i sladké večeře
    Hledáte inspiraci na rychlé a chutné večeře? Podívejte se na naši stránku tipy na rychlé teplé i studené večeře, kde najdete spoustu nápadů na jednoduché a zdravé recepty. Ať už preferujete teplá jídla nebo lehké studené pokrmy, máme pro vás něco, co si zamilujete. Připravte si večeři snadno a rychle s našimi recepty!
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 8 dní

Od 21.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě dnes

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 8 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě dnes

Od 14.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 8 dní

Od 21.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě dnes

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě dnes

Od 05.05.2025 do 20.05.2025

Platný ještě 8 dní

Od 14.05.2025 do 27.05.2025

Platný ještě 15 dní

Od 21.05.2025 do 03.06.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.