×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Babiččin linecký dort

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Babiččin linecký dort

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
kůra z 1 citronu
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
3 žloutky
150 g studeného másla, nakrájeného
na kostky
Náplň
3 bílky
1 lžička moučkového cukru
200 g meruňkového džemu
100 g vlašských ořechů, mletých

Jak na to?

Nejdříve si připravte těsto. Smíchejte mouku, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Přidejte prošlehané žloutky a promíchejte. Pak postupně přidávejte máslo a rychle zpracujte. Hladké těsto zabalte do fólie a nechte na chladném místě půl hodiny odpočinout. Těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte na placku vysokou 3–5 mm.
Pomocí válečku přeneste těsto do formy a prsty zlehka vytvarujte jeho okraje. Předehřejte troubu na 180 °C a 4 placky postupně upečte dorůžova. Mezitím si připravte náplň.
Z bílků a cukru vyšlehejte sníh, do kterého jemně vmíchejte džem. Směs vrstvěte na placky, každou posypte ořechy. Dort nechte hodinu odpočinout v chladničce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Babiččin linecký dort

Dezert Snadné Sladká jídla Pečení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

175 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
kůra z 1 citronu
½ lžičky skořice
½ lžičky mletého hřebíčku
špetka soli
3 žloutky
150 g studeného másla, nakrájeného
na kostky
Náplň
3 bílky
1 lžička moučkového cukru
200 g meruňkového džemu
100 g vlašských ořechů, mletých

Jak na to?

Nejdříve si připravte těsto. Smíchejte mouku, cukr, citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli. Přidejte prošlehané žloutky a promíchejte. Pak postupně přidávejte máslo a rychle zpracujte. Hladké těsto zabalte do fólie a nechte na chladném místě půl hodiny odpočinout. Těsto rozdělte na 4 díly a vyválejte na placku vysokou 3–5 mm.
Pomocí válečku přeneste těsto do formy a prsty zlehka vytvarujte jeho okraje. Předehřejte troubu na 180 °C a 4 placky postupně upečte dorůžova. Mezitím si připravte náplň.
Z bílků a cukru vyšlehejte sníh, do kterého jemně vmíchejte džem. Směs vrstvěte na placky, každou posypte ořechy. Dort nechte hodinu odpočinout v chladničce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty