Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJablečné koblihy
Albert logoAlbert logo
  • Jablečné koblihy
Jablečné koblihy

Jablečné koblihy

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Masopust
Dezert

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Droždí sušené 2 člž
  • Mléko 125 ml
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Mouka hladká 330 g
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Jablko 6 ks
  • Olej slunečnicový
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr moučkový
  • Máslo 50 g
  • Droždí sušené 2 člž
  • Mléko 125 ml
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Mouka hladká 330 g
  • Vejce 2 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Jablko 6 ks
  • Olej slunečnicový
  • Citronová šťáva 1 člž
  • Cukr moučkový
  • Máslo 50 g

Příprava

1
V míse promíchám sušené droždí se lžící a půl vlažné vody, mlékem, jednou lžící cukru a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Pak do mísy přidám máslo, mouku, vejce, lžíci cukru a hnětu tak dlouho, až vznikne hladké a vláčné těsto. Těsto trochu popráším moukou, zakryju utěrkou a nechám kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
2
Mezitím v další míse promíchám zbývající cukr, citronovou šťávu, skořici a plátky jablek.
3
Když je těsto vykynuté, přendám ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě asi pět minut ho hnětu, až je krásně pružné. Rozdělím ho na dvě poloviny a každou rozválím na asi centimetr silnou placku. Jednu placku pokladu plátky jablek a přiklopím ji druhou plackou těsta.
4
Kulatým vykrajovátkem a průměru 9 cm vykrojím obě těsta i s plátkem jablka. Tak to udělám u každého plátku jablka. Pak vykrajovátkem o průměru 3 cm vykrojím u každé koblihy ve středu díru.
5
Hotové koblihy rozložím na pomoučněnou utěrku a nechám je ještě 30 minut kynout.
6
Mezitím si v hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřeju olej. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvíli je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky. Nakonec je obalím v cukru promíchaném se skořicí.
1
V míse promíchám sušené droždí se lžící a půl vlažné vody, mlékem, jednou lžící cukru a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Pak do mísy přidám máslo, mouku, vejce, lžíci cukru a hnětu tak dlouho, až vznikne hladké a vláčné těsto. Těsto trochu popráším moukou, zakryju utěrkou a nechám kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem.
2
Mezitím v další míse promíchám zbývající cukr, citronovou šťávu, skořici a plátky jablek.
3
Když je těsto vykynuté, přendám ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě asi pět minut ho hnětu, až je krásně pružné. Rozdělím ho na dvě poloviny a každou rozválím na asi centimetr silnou placku. Jednu placku pokladu plátky jablek a přiklopím ji druhou plackou těsta.
4
Kulatým vykrajovátkem a průměru 9 cm vykrojím obě těsta i s plátkem jablka. Tak to udělám u každého plátku jablka. Pak vykrajovátkem o průměru 3 cm vykrojím u každé koblihy ve středu díru.
5
Hotové koblihy rozložím na pomoučněnou utěrku a nechám je ještě 30 minut kynout.
6
Mezitím si v hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřeju olej. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvíli je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky. Nakonec je obalím v cukru promíchaném se skořicí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.