Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

75 ml sójové omáčky
45 ml slunečnicového oleje
1⁄2 lžičky mletého kmínu
1⁄4 lžičky mletého koriandru
1⁄4 lžičky sušeného česneku
1 tofu natural
2cm kousek zázvoru
1 stroužek česneku
150 g hlívy ústřičné
800 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
1 mrkev
1/3 pórku
sůl
2 jarní cibulky
4 lžičky bílého sezamu

Postup přípravy

1. Ve střední misce promíchejte 60 ml sójové omáčky s 30 ml oleje, římským kmínem, koriandrem a sušeným česnekem. Vsypte na kostičky nakrájené tofu a nechte marinovat.

2. Mezitím na mírném ohni v hrnci rozehřejte zbylý olej. Vsypte oloupaný, najemno nastrouhaný zázvor a rozmělněný česnek. Nechte asi 30 vteřin rozvonět, pak přisypte omytou, na nudličky nakrájenou hlívu. Zvyšte teplotu a opékejte 3 minuty.

3. Poté směs podlijte vodou a vložte do ní bujón. Přilijte zbylou sójovou omáčku, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

4. Do rozehřáté pánve vsypte tofu i s marinádou. Opékejte ze všech stran 5 minut. Před podáváním přidejte do polévky.

5. Do polévky vložte očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a pórek. Povařte 2 minuty. Polévku ochutnejte a dle chuti případně dosolte.

6. Polévku podávejte posypanou nudličkami jarní cibulky, sezamem a omytou mrkvovou natí.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty