
Paštika z kuřecích jater s rybízem

Snadné
0-15 minut
0/5
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Červené víno 125 ml
- Kuřecí játra 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Džem rybízový 80 g
- Cibule 2 ks
- Šalvěj čerstvá 2 hrs.
- Bobkový list 8 ks
- Sůl
- Želatina prášková 1,5 člž
- Pepř
- Máslo 390 g
- Červené víno 125 ml
- Kuřecí játra 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Džem rybízový 80 g
- Cibule 2 ks
- Šalvěj čerstvá 2 hrs.
- Bobkový list 8 ks
- Sůl
- Želatina prášková 1,5 člž
- Pepř
- Máslo 390 g
Příprava
- 1Do misky s 1 lžící teplé vody přisypte želatinu a nechte ji 5 minut bobtnat.
- 2Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm. Poté dejte na 1–2 hodiny chladit.
- 3Na 40 g másla opečte v pánvi česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy (cca 2–3 minuty).
- 4Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte.
- 5Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu s 350 g studeného másla, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ.
- 6Chlaďte 2 hodiny, poté paštiku vyklopte a podávejte.
- 1Do misky s 1 lžící teplé vody přisypte želatinu a nechte ji 5 minut bobtnat.
- 2Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm. Poté dejte na 1–2 hodiny chladit.
- 3Na 40 g másla opečte v pánvi česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy (cca 2–3 minuty).
- 4Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte.
- 5Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu s 350 g studeného másla, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ.
- 6Chlaďte 2 hodiny, poté paštiku vyklopte a podávejte.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.