×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Ananas s vanilkovou zmrzlinou

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Ananas s vanilkovou zmrzlinou

Co budete potřebovat

1 zralý ananas
po ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře
4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny
Na marinádu
250 ml tequily
4 lžíce třtinového cukru
šťáva ze 2 limet
šťáva ze 2 pomerančů
1 červená chilli paprička, nadrobno
2 lžíce nasekaného koriandru

Jak na to?

Ananas oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte, aby vzniklo 8 dílů.
Na marinádu smíchejte tequilu, cukr, limetovou i pomerančovou šťávu, papričku a koriandr. Do marinády namočte dílky ananasu a nechte hodinu odležet; po půlhodině je obraťte.
Rozpalte gril na 180°C. Ananas nechte z marinády okapat, osolte a opepřete, položte na grilovací mřížku a opečte z každé strany 3–5 minut. Na každý talíř položte 2 plátky a podávejte se zmrzlinou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ananas s vanilkovou zmrzlinou

Dezert Snadné Sladká jídla Grilování Mražení a zachlazování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 zralý ananas
po ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře
4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny
Na marinádu
250 ml tequily
4 lžíce třtinového cukru
šťáva ze 2 limet
šťáva ze 2 pomerančů
1 červená chilli paprička, nadrobno
2 lžíce nasekaného koriandru

Jak na to?

Ananas oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte, aby vzniklo 8 dílů.
Na marinádu smíchejte tequilu, cukr, limetovou i pomerančovou šťávu, papričku a koriandr. Do marinády namočte dílky ananasu a nechte hodinu odležet; po půlhodině je obraťte.
Rozpalte gril na 180°C. Ananas nechte z marinády okapat, osolte a opepřete, položte na grilovací mřížku a opečte z každé strany 3–5 minut. Na každý talíř položte 2 plátky a podávejte se zmrzlinou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty