Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 zralý ananas
po ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře
4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny
Na marinádu
250 ml tequily
4 lžíce třtinového cukru
šťáva ze 2 limet
šťáva ze 2 pomerančů
1 červená chilli paprička, nadrobno
2 lžíce nasekaného koriandru

Postup přípravy

Ananas oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte, aby vzniklo 8 dílů.
Na marinádu smíchejte tequilu, cukr, limetovou i pomerančovou šťávu, papričku a koriandr. Do marinády namočte dílky ananasu a nechte hodinu odležet; po půlhodině je obraťte.
Rozpalte gril na 180°C. Ananas nechte z marinády okapat, osolte a opepřete, položte na grilovací mřížku a opečte z každé strany 3–5 minut. Na každý talíř položte 2 plátky a podávejte se zmrzlinou.

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Další videorecepty