×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ananas s vanilkovou zmrzlinou

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Ananas s vanilkovou zmrzlinou

Co budete potřebovat

1 zralý ananas
po ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře
4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny
Na marinádu
250 ml tequily
4 lžíce třtinového cukru
šťáva ze 2 limet
šťáva ze 2 pomerančů
1 červená chilli paprička, nadrobno
2 lžíce nasekaného koriandru

Jak na to?

Ananas oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte, aby vzniklo 8 dílů.
Na marinádu smíchejte tequilu, cukr, limetovou i pomerančovou šťávu, papričku a koriandr. Do marinády namočte dílky ananasu a nechte hodinu odležet; po půlhodině je obraťte.
Rozpalte gril na 180°C. Ananas nechte z marinády okapat, osolte a opepřete, položte na grilovací mřížku a opečte z každé strany 3–5 minut. Na každý talíř položte 2 plátky a podávejte se zmrzlinou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ananas s vanilkovou zmrzlinou

Dezert Snadné Sladká jídla Grilování Mražení a zachlazování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 zralý ananas
po ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře
4 kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny
Na marinádu
250 ml tequily
4 lžíce třtinového cukru
šťáva ze 2 limet
šťáva ze 2 pomerančů
1 červená chilli paprička, nadrobno
2 lžíce nasekaného koriandru

Jak na to?

Ananas oloupejte, rozkrojte na čtvrtky, zbavte tvrdých středů a každou čtvrtku podélně rozřízněte, aby vzniklo 8 dílů.
Na marinádu smíchejte tequilu, cukr, limetovou i pomerančovou šťávu, papričku a koriandr. Do marinády namočte dílky ananasu a nechte hodinu odležet; po půlhodině je obraťte.
Rozpalte gril na 180°C. Ananas nechte z marinády okapat, osolte a opepřete, položte na grilovací mřížku a opečte z každé strany 3–5 minut. Na každý talíř položte 2 plátky a podávejte se zmrzlinou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty