Na kvalitním zpracování masa si u nás v Albertu dáváme opravdu záležet. Díky našim prémiovým produktům si teď můžete dopřát pečeni jemnou doslova jako mandle i doma a bez dlouhých příprav.

Výraz sous vide [su vid] v překladu z francouzštiny znamená „ve vakuu“. Jde o kuchařskou metodu, kdy se potraviny zavakuují do sáčku a následně tepelně upravují ve vodní lázni. Teplota lázně je nižší než bod varu a je konstantně kontrolována. Tento postup si oblíbili především šéfkuchaři špičkových restaurací, protože je velmi šetrný vůči použitým surovinám.

Dlouhá příprava, která se vyplatí

Pokud budeme hovořit o mase, které se takto upravuje nejčastěji, pobude si ve vodní lázni poměrně dlouho, často se připravuje přes noc. Nízká teplota zpracování (pohybuje se v rozmezí 60–90 °C) ovšem zaručuje, že si zachová přirozenou chuť, šťavnatost, texturu, vůni i obsah živin. Další výhodou přípravy masa ve vakuu je, že můžete přímo k masu přidat koření i byliny, maso během dlouhé úpravy výborně nasákne jejich chutě. Metoda sous vide se využívá nejen pro maso, ale také na úpravu ryb či zeleniny.

Trhané vepřové, žebra nebo ossobucco

V nabídce prodejen Albert je nyní možné zakoupit několik druhů mas už připravených metodou sous vide. Stačí je jednoduše dokončit podle návodu na obalu a můžete nosit na stůl jídlo, za které by se nemusel stydět ani špičkový šéfkuchař. V balíčku s trhaným vepřovým najdete poctivý kousek dokonale připravené vepřové plece, která se dělala několik hodin ve vakuu při teplotě 85 °C. Křehké maso je ochuceno cibulí, česnekem a rajčaty, příjemnou pikantnost mu dodává křen, černý pepř, paprika, kmín a hřebíček. Maso stačí vyjmout z obalu a dopéct 20–30 minut v troubě. Pro dokončení se hodí i venkovní gril či mikrovlnná trouba. 

26871776-lickaSOUS VIDE HOVĚZÍ LÍČKA S PŘÍCHUTÍ ČERVENÉHO VÍNA A LANÝŽŮ

Noblesní pečeně s lanýži, výjimečně jemné maso, které se rozplývá na jazyku. Hodí se k bramborové kaši a orestované zelenině.

 

 

 

 

 

26871769-gulasSOUS VIDE HOVĚZÍ GULÁŠ SE ZELENINOU

Šťavnaté a jemné kousky masa s vynikající zeleninou. Vhodnou přílohou je křupavý chléb nebo karlovarský knedlík.

 

 

 

 

 

26871752-hrudiSOUS VIDE HOVĚZÍ HRUDÍ S CIBULÍ

Hovězí hrudí je pro zpracování metodou sous vide jako stvořené. Toto maso má dlouhá vlákna, která pomalým dušením změknou do dokonalé křehkosti. Maso je dokonale šťavnaté.

 

 

 

 

 

26871783-peceneSOUS VIDE HOVĚZÍ PEČENĚ S ČERNÝM ČESNEKEM

Dokonale lahodná a šťavnatá pečínka. Podávejte s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.