![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1704787438780/lg/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/sladkovodni-ryby/w1_acz_web_ryby-sladko_1440x480.jpg?imwidth=1380)
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1704787438780/lg/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/sladkovodni-ryby/w1_acz_web_ryby-sladko_1440x480.jpg?imwidth=1380)
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1704787455530/lg/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/sladkovodni-ryby/w1_acz_web_ryby-sladko_592x370.jpg?imwidth=592)
V ALBERTU MÁME
RYBY OD RYBÁŘŮ,
KTERÝM ZÁLEŽÍ NA BUDOUCNOSTI MOŘÍ.
Objevte Albertův Rybí trh - ryby lovené a chované tak, aby jich v moři neubývalo.
Všechny mořské ryby, které pod touto značkou najdete, mají certifikáty ASC nebo MSC.
Co to pro vás znamená?
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1704889066863/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/logo-setrne-png.png)
V ALBERTU MÁME
RYBY OD RYBÁŘŮ,
KTERÝM ZÁLEŽÍ NA BUDOUCNOSTI MOŘÍ.
Objevte Albertův Rybí trh - ryby lovené a chované tak, aby jich v moři neubývalo.
Všechny mořské ryby, které pod touto značkou najdete, mají certifikáty ASC nebo MSC.
Co to pro vás znamená?
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1704889066863/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/logo-setrne-png.png)
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1701945495650/lg/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/snimek-obrazovky-2023-10-31-082904.png?imwidth=1204)
Kapr od českých rybářů
Více informací
Díky kaprům z certifikovaných chovů, zůstane tradice rybolovu zachována i pro další generace a vy si bude moci stále pochutnávat na českých rybách.
UCHR = Udržitelný chov ryb. Certifikace, na jejímž vzniku se podílel Albert, ve spolupráci s Mendelovou univerzitou Brno a Rybářským sdružením České republiky.
Certifikace zajišťuje udržitelnost chovu a welfare ryb, které mají dostatek prostoru a maximálně přirozené podmínky, včetně přírodní potravy.
Kapři pocházejí výhradně z ČR, konkrétně z Třeboně a z Chlumce nad Cidlinou.
Pstruh
Více informací
Naši pstruzi pocházejí nejčastěji z farem v České republice a Itálii. V některých případech doplňujeme zásoby i od dodavatelů z dalších zemí Evropské Unie (např. ze Slovenska, Francie, Dánska aj.).
Tilápie
Více informací
Tilapie, které vám v Albertu nabízíme, pocházejí z farem splňujících nejpřísnější standardy farmového chovu sladkovodních ryb. Na jejich obale najdete označení ASC neboli Aquaculture Stewardship Council. To znamená, že ryby pochází z ekologického a společensky zodpovědného farmového chovu.
V Albertu se k moři chováme s úctou. Nákupem takto označených ryb podpoříte spolu s námi jejich udržitelnou produkci, aby moře mohlo zůstat plné ryb i pro další generace.
Candát
Více informací
Výtečného candáta, kterého si můžete vychutnat hned na několik způsobů, pro vás dováříme z Kazachstánu. K jeho výlovu dochází na jezeře Zajsan.
Sumeček africký
Více informací
Sumeček africký zvaný také keříčkovec jihoafrický či clarias se volně vyskytuje zejména ve sladkých stojatých vodách v Africe, Sýrii, v jihovýchodní Asii nebo na Madagaskaru, od roku 1990 je také chován České republice.
Náš sumeček pochází ze Slovenska.
Jeho maso se vyznačuje výbornou chutí a vyšším obsahem tuku, což zaručuje lahodnou šťavnatou chuť.
JAK UDRŽÍTE RYBY CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737245664/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x.png)
Ryby nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu.
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737245365/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x-1.png)
Skladujte je ve spodní části chladničky
při teplotě 0–4 °C.
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737246510/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x-2.png)
Domů ryby přepravte
ideálně v chladicí tašce.
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737246136/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x-2-1.png)
Pokud se nechystáte ryby marinovat nebo zmrazit,
je vhodné je zpracovat do 2 dnů.
JAK UDRŽÍTE RYBY CO NEJDÉLE ČERSTVÉ?
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737245664/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x.png)
Ryby nakupujte nejlépe
na konci celého nákupu.
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737245365/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x-1.png)
Skladujte je ve spodní části chladničky
při teplotě 0–4 °C.
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737246510/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x-2.png)
Domů ryby přepravte
ideálně v chladicí tašce.
![](http://static.albert.cz/site/binaries/_ht_1698737246136/content/gallery/image-components/albert-czechia-cz/pages/chci-jist-lepe/ryby/x-2-1.png)
Vhodné je zpracovat ryby do 2 dnů. Případně marinovat nebo zmrazit.