
Sumeček s luštěninovým salátem

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vývar zeleninový 700 ml
- Fazole červené 100 g
- Hořčice hrubozrnná 2 člž
- Vinný červený ocet 3 plž
- Čočka červená 100 g
- Sůl
- Pepř
- Ředkvičky 120 g
- Olej olivový 90 ml
- Máta 1 hrs.
- Cibule šalotka 1 ks
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Pekanové ořechy 60 g
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Sumeček 600 g
- Škrob kukuřičný 30 g
- Limetka 1 ks
- Vývar zeleninový 700 ml
- Fazole červené 100 g
- Hořčice hrubozrnná 2 člž
- Vinný červený ocet 3 plž
- Čočka červená 100 g
- Sůl
- Pepř
- Ředkvičky 120 g
- Olej olivový 90 ml
- Máta 1 hrs.
- Cibule šalotka 1 ks
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Pekanové ořechy 60 g
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Sumeček 600 g
Příprava
- 1Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu v zeleninovém vývaru. Čočku propláchněte a přidejte k fazolím 3 minuty před koncem varu. Po uvaření zbývající vývar sceďte.
- 2Mezitím ve střední míse smíchejte vinný ocet s hořčicí, solí a pepřem. Pomalu vešlehejte 60 ml olivového oleje. Dvě lžíce dresinku nechte stranou.
- 3Do střední mísy ke zbylému dresinku přidejte luštěniny, ředkvičky, šalotku oloupanou a pokrájenou na tenké plátky, nasucho opražené a pokrájené pekanové ořechy, nasekanou mátu, petrželku a lístky tymiánu. Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
- 4Omytou a osušenou rybu osolte a opepřete ze všech stran. Rybu obalte v kukuřičném škrobu a grilujte z obou stran dozlatova. Servírujte na luštěninovém salátu s klínkem limety a zakápněte 2 zbylými lžícemi dresinku.
- 1Předem namočené fazole uvařte podle návodu na obalu v zeleninovém vývaru. Čočku propláchněte a přidejte k fazolím 3 minuty před koncem varu. Po uvaření zbývající vývar sceďte.
- 2Mezitím ve střední míse smíchejte vinný ocet s hořčicí, solí a pepřem. Pomalu vešlehejte 60 ml olivového oleje. Dvě lžíce dresinku nechte stranou.
- 3Do střední mísy ke zbylému dresinku přidejte luštěniny, ředkvičky, šalotku oloupanou a pokrájenou na tenké plátky, nasucho opražené a pokrájené pekanové ořechy, nasekanou mátu, petrželku a lístky tymiánu. Dochuťte solí a pepřem a důkladně promíchejte.
- 4Omytou a osušenou rybu osolte a opepřete ze všech stran. Rybu obalte v kukuřičném škrobu a grilujte z obou stran dozlatova. Servírujte na luštěninovém salátu s klínkem limety a zakápněte 2 zbylými lžícemi dresinku.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.