×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zuppa inglese

Další recepty a články

Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový...
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...

Zuppa inglese

Co budete potřebovat

800 ml polotučného mléka
1 citron, kůra nastrouhaná
7 žloutků
200 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
50 g 60% čokolády, na kousky
24 cukrářských piškotů
100 ml amaretta nebo podle chuti
1 kelímek smetany ke šlehání
jahody na ozdobu

Jak na to?

Ve velkém silnostěnném hrnci smíchejte mléko s nastrouhanou citronovou kůrou a na velmi malém plameni zahřívejte těsně pod bod varu. Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a cukr a našlehejte světlé (bílé) nadýchané pěny. Pak vmíchejte mouku.
Do této směsi vlijte polovinu mléka, stále míchejte, vraťte na sporák, přilijte zbylé mléko a na středním plameni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Pak ji rozdělte do dvou misek. Do jedné vmíchejte kakao a čokoládu a promíchávejte, aby se vše obarvilo dohněda a rozpustilo. Nechte lehce zchladnout.
Piškoty pokapejte amarettem a pak do velké mísy vrstvěte piškoty, bílý krém, čokoládový krém, piškoty a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvou by měl být čokoládový krém. Navrch dejte dotuha ušlehanou šlehačku a ozdobte jahodami. Před podáváním chlaďte alespoň 2 hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zuppa inglese

Dezert Snadné Italská Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

800 ml polotučného mléka
1 citron, kůra nastrouhaná
7 žloutků
200 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
50 g 60% čokolády, na kousky
24 cukrářských piškotů
100 ml amaretta nebo podle chuti
1 kelímek smetany ke šlehání
jahody na ozdobu

Jak na to?

Ve velkém silnostěnném hrnci smíchejte mléko s nastrouhanou citronovou kůrou a na velmi malém plameni zahřívejte těsně pod bod varu. Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a cukr a našlehejte světlé (bílé) nadýchané pěny. Pak vmíchejte mouku.
Do této směsi vlijte polovinu mléka, stále míchejte, vraťte na sporák, přilijte zbylé mléko a na středním plameni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Pak ji rozdělte do dvou misek. Do jedné vmíchejte kakao a čokoládu a promíchávejte, aby se vše obarvilo dohněda a rozpustilo. Nechte lehce zchladnout.
Piškoty pokapejte amarettem a pak do velké mísy vrstvěte piškoty, bílý krém, čokoládový krém, piškoty a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvou by měl být čokoládový krém. Navrch dejte dotuha ušlehanou šlehačku a ozdobte jahodami. Před podáváním chlaďte alespoň 2 hodiny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Citronový cheesecake
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Čokoládovo-kávový dort
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Jahodové Tiramisu
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...
Citronovo-zázvorová zmrzlina s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat